buddyproject Haagrand

Beste lezer(s),

Dit jaar viert Vriendendienst Haagrand  haar 10- jarig jubileum. Vriendendienst is een buddyproject voor mensen met psychische/ psychiatrische klachten. Dat betekent dat mensen leuke dingen ondernemen, om zo ook andere dingen aan het hoofd te hebben dan zorgen, eenzaamheid en/ of geldgebrek. Ik zou u heel veel kunnen vertellen over de vaak bijzondere en goede gevolgen die het hebben van een maatje teweeg kan brengen. Als je alleen niet uit huis durft weer eens wat ondernemen, inspiratie opdoen om jezelf te ontwikkelen, weer contacten durven aangaan, meer vertrouwen krijgen ook in eigen kunnen,  etc. Ook voor vrijwilligers blijkt Vriendendienst en het contact met maatje belangrijk te zijn. Een nieuwe wereld gaat open, die onbekend is vaak. En we weten dat onbekend vaak onbemind maakt.  Ik zou hier graag eens met jullie over willen spreken, zouden jullie het een idee vinden om daar een artikel in de Dorpsketting aan te wijden?

Temeer daar ik ook Stompwijkse aanvragen krijg. En ik eigenlijk ook heel graag Stompwijkse vrijwilligers zou zien, die er nu nog niet zijn.

Vriendendienst biedt ook veel, gezamenlijke activiteiten zoals wandelingen, boottochten, jaarlijks feest, museumbezoek, enz. Daarnaast worden vrijwilligers getraind in tweemaandelijkse bijeenkomsten.  

 

Graag hoor ik van u, fijn weekend,  

 

Met vriendelijke groeten, Annette Pronk

Coordinator Vriendendienst Haagrand en Zoetermeer

Albertus de Oudelaan 2 2273 CW  Voorburg 070 3694163 06 41594608

a.pronk@reaktgroep.nl www.reakt.nl www.reaktvriendendienst.nl