Paardenpoep

 Sinds begin dit jaar woon ik in Stompwijk. Een heel gezellig dorpje waar ik het enorm naar m’n zin heb. Zeker als paardenliefhebber is dit echt een uniek dorp, veel mensen hebben wat met paarden, neem de Stompwijkse paardendagen maar als voorbeeld.  

Ik heb afgelopen keer voor het eerst meegereden in de optocht en verbaasde me over de opkomst, was hartstikke leuk allemaal. En dan recreatiegebied Vlietland heel dichtbij waar je fijn met je paard kunt rijden, allemaal heel landelijk terwijl je toch in de Randstad bent.

Ik volg de discussie over paardenpoep op straat, in de Dorpsketting en wilde daar toch wat aan bijdragen.  

Ik werk bij een groothandel in ruitersportartikelen en dit probleem speelt eigenlijk wel in elke gemeente, is niet echt een goed alternatief voor. Daarom wordt er op dit moment druk gewerkt aan de ontwikkeling van een speciale paardenpoep-opruimzak, een soort grote versie van de hondenpoep-opruimzakjes. Helaas kan ik er nu nog niet meer over vertellen (top-secret) maar als deze op de markt komen zal ik dat laten weten. Verder rijd ik met mijn eigen paard ook al jaren over straat, hem heb ik geleerd om echt midden in de berm zijn behoefte te laten vallen, dan heeft niemand er last van en scheelt gedoe met opruimen.  

Gelukkig bestaat paardenmest grotendeels uit water met vezels en valt snel uit elkaar (zeker met regen) dus is het sneller weg dan hondenpoep en blijft ook niet zo plakken!

 

Met vriendelijke groeten, Maaike Philippi