Wielrennen: Thom van Beek winnaar in Maassluis

thom van beek

Wielrennen: Thom van Beek winnaar in Maassluis

Vorige week maandag in Maassluis aan de Waterweg boekte Thom van Beek zijn 10e seizoen zege bij de amateur renners. Thom is lid van de wielervereniging De Spartaan in Rijswijk. Daar traint hij en heeft daar ploegmaats.

In Maassluis ging het gelijk in de beginfase van de wedstrijd, over 37 ronden van 1600 meter, hard van start. Drie rijders kozen het hazenpad. Vijf man, waaronder de latere winnaar, vonden dat niet goed. Na vier ronden achtervolging sloten de vijf aan en stonden de voorsprong op het peloton niet meer af. Door de goede samenwerking liepen ze steeds verder uit. Twee zwakke broeders vielen af. In de slotronden wisten drie van de vijf rijders weg te rijden. Thom bekeek het goed en won de eindsprint.

“Toch wel zwaar, hoor” zei de winnaar na afloop, “de straatklinkers, draaien en keren kost veel energie”.

Het fietsen is een prima basis voor het schaatsen en als Thom zich bij het marathon schaatsen net zo ontwikkelt als bij het fietsen, heeft ploegleider Joost Juffermans een goudhaantje in de ploeg.

 Zaterdag was Thom te gast bij de Eneco tour, dit als winnaar van Tour du Jour. Hij ging daardoor niet van start in Pijnacker. De 11e overwinning komt vast nog wel………..                     

Aad de Haas