CDA: Beroepszaken Landelijk Gebied waren te voorkomen

 

CDA: 

Beroepszaken Landelijk Gebied waren te voorkomen

Onlangs deed de Raad van State uitspraak in de beroepszaken van inwoners tegen het bestemmingsplan Landelijk Gebied. Net als eerder in de zienswijzenprocedure al het geval was, kreeg ook hier driekwart van de inwoners die bezwaar hebben gemaakt gelijk.

“Het bestemmingsplan heeft veel onrust  veroorzaakt in Stompwijk . Gaandeweg zijn er door de bezwaren van inwoners nog veel aanpassingen gedaan op het bestemmingsplan. Dat is natuurlijk mooi, maar was dat nou niet te voorkomen?”, vraagt  CDA-raadslid Hetty van Enk zich af.  “Het is voor mensen heel ingrijpend om formeel tegen het eigen gemeentebestuur in opstand te komen.  Het heeft inwoners slapeloze nachten gekost, veel tijd en soms hoge advocaatkosten.” Dat het bestemmingsplan Landelijk Gebied ingrijpende consequenties zou hebben voor bewoners in Stompwijk was vooraf al duidelijk.  Juist daarom heeft het CDA van begin af aan verantwoordelijk wethouder Mijdam (VVD) opgeroepen om maatwerk te leveren. “Door meer oog te hebben voor de mensen die er wonen en werken en open te staan voor mogelijke oplossingen, hadden beroepszaken voorkomen kunnen worden”, volgens Van Enk. Het CDA dringt er op aan dat de uitspraak van de Raad van State snel wordt uitgevoerd, zodat inwoners nu eindelijk weten waar ze aan toe zijn.