Leidschendam-Voorburg steunt landelijke Burgernetcampagne

Leidschendam-Voorburg steunt landelijke Burgernetcampagne


Burgemeester Hans Van der Sluijs: ‘Samen houden we de buurt veilig’

De landelijke campagne ‘Meld je aan voor Burgernet’ is van start. Ook de gemeente Leidschendam-Voorburg doet hier aan mee. Burgemeester Van der Sluijs roept alle inwoners op zich nu aan te melden. “Samen kunnen we onze gemeente nóg veiliger maken. Want hoe meer mensen mee doen, hoe groter de kans dat inbrekers worden opgepakt en vermiste personen worden teruggevonden.”

Burgernet werkt heel eenvoudig. Na een melding van een inbraak, tasjesroof of een vermist kind, kan de politie een Burgernetactie starten. Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar de gezochte persoon die duidelijk is omschreven. Wie informatie heeft, kan met het Burgernetnummer 0800-0011 gratis bellen met de meldkamer. Die informatie speelt de meldkamer direct door naar de politie. Op dit moment wordt al 1 op de 10 Burgernetacties dankzij tips van Burgernetdeelnemers opgelost.

“Hoe meer mensen meedoen, hoe meer Burgernetacties we met succes kunnen afsluiten. Want samen zien we méér,” vertelt burgemeester Van der Sluijs. “Op dit moment hebben we in Leidschendam-Voorburg al bijna 4.000 Burgernetdeelnemers, dat is ruim 5% van de bevolking. 

Ik wil dat dit aantal flink toeneemt tijdens de campagne, om onze wijken nóg veiliger te maken.”

Aanmelden voor Burgernet kan eenvoudig via www.burgernet.nl.