Badgasten weer goed op dreef bij regionale wedstrijd

Badgasten weer goed op dreef bij regionale wedstrijd

Afgelopen zaterdag kwamen Bart Pardon, Sanne en Jelsie van Ruijven in het nieuwe zwembad van Alphen a/d Rijn in actie. Bart mocht als eerste in actie komen op de 100 meter vrije slag. Bij deze afstand wordt ook de tussenstand na 50 meter genoteerd. Het was duidelijk dat Bart zich goed had verbeterd want in deze wedstrijd verbeterde hij zijn persoonlijke records (PR) op zowel de 50 als 100 meter. Dit leverde hem een 3e plaats op. Daarna moest Bart uitkomen op de 100 meter rugslag. Dit leverde geen PR op maar wel een tweede bronzen medaille.

Jelsie had als eerste de 100 meter schoolslag. Dit is niet echt haar favoriete afstand. Maar met een nieuw PR leverde deze afstand wel een zilveren medaille op. Daarna de vlinderslag. Dit is duidelijk wel haar favoriete afstand, maar veel kinderen slaan deze moeilijke slag liever over. Dat was duidelijk te zien aan de grote verschillen. Jelsie tikte met meerdere lengtes voorsprong als eerste aan en mocht er weer een gouden medaille naar Stompwijk gaan.

Sanne zwom als eerste de 200 meter vrije slag. Maar al snel was duidelijk dat ze niet haar dag had hoewel ze deze afstand graag zwemt. De tijd lag ruim boven haar PR. Daarna haar minder favoriete schoolslag. Maar wonder boven wonder had ze zich hervonden. Een dik PR leverde haar zelfs de derde plaats op en kon ook Sanne weer tevreden naar Stompwijk.

Ilona van Ruijven