De Wereld Draait Door

joysidwdd

De Wereld Draait Door

Vorige week lag ik in mijn verpleeghuisbed naar de herhaling te kijken van de speciale actie van de Wereld Draait Door voor de Filippijnen en tot mijn grote verbazing meende ik daar Joysi Olyhoek te zien. Even facebooken en je weet alles. Dit verdient extra aandacht, vooral omdat moeder Carmen zelf afkomstig is van de Filippijnen, dat maakte het extra speciaal.

Ze zijn ontdekt via een filmpje op youtube en hierdoor zijn ze door de het programma benaderd om mee te doen. Dat is echt spannend, je zit in gespannen afwachting in de zaal en via een bingospel komt je deelnemersnummer wel of niet uit de bak rollen. Iedereen wil natuurlijk optreden. Toen hun deelnemersnummer aan de beurt klonk  er een verraste gil door de zaal en ging de band voortvarend naar voren om hun plek op het podium in te nemen. Joysi werd samen met haar teamgenoot kort geïnterviewd en daarna kreeg ze kreeg ze 30 seconden speeltijd. Daarin werd alle ziel en zaligheid gelegd. Samen met de band, ook lid van het team “The Young Ones” van Musicsoulhouse uit Zoetermeer, zong ze het mooie “We are the world” van Michael Jackson.

Natuurlijk weet ik dat ze zingt en aan de weg timmert met optredens bij het Juniorsongfestival van de AVRO waar ze samen met haar vriendin Fabiënne aan mee heeft gedaan. Het is te merken dat ze podiumervaring heeft. Uiterlijk onbewogen deed ze haar woordje en zong ze de sterren van de hemel. Een fantastische ervaring rijker.

Terugkijken kan altijd via uitzendinggemist.nl  (18 november)

Petra Oliehoek- van Es