Terug op de basis

petra

Terug op de basis

Ergens eind september ben ik richting het UMCG in Groningen vertrokken om mijn beide geïnfecteerde en foute heupen te laten verwijderen. Dit is eind september rechts en half oktober links gebeurd. De ruimte wordt nu gevuld met plastic spacers om de ruimte vrij te houden en de spieren op lengte.

Na een verblijf van bijna 5 weken in het ziekenhuis ben ik overgeplaatst naar een verpleeghuis in Delft waar ik eveneens 3 weken heb doorgebracht.

Nu ik heupenloos ben, kan ik nog wel zitten en liggen, maar ik mag beide benen niet belasten en dat is knap lastig en ben ik geheel van de zorg van anderen afhankelijk. Dan is een verpleeghuis makkelijk, maar thuis is dit nu ook te doen nu ik toch wat minder bewerkelijk ben. Ik kan nu weer een beetje draaien in mijn bed en andere houdingen aannemen. Kortom, ik mocht naar huis. Daar zijn de nodige voorzieningen getroffen om mij thuis te kunnen verzorgen en ga ik de antibioticakuur afmaken. Dan een periode zonder antibiotica om te zien of de bacteriën daadwerkelijk het veld geruimd hebben.

Zodra dit gebeurd is word ik ingepland voor de eerste terugplaatsing van een nieuwe kunstheup.

Ik hoop begin januari en dan half februari de 2e heup. Daarna kan ik pas gaan revalideren. Binnenshuis kan ik me aardig met de rolstoel redden en buitenshuis ook, mits iemand mij duwt! Dus een afwachtende fase, maar dan wel lekker thuis met een prachtig uitzicht op de tuin en veel familie en vrienden om mij heen.

Ik ben de afgelopen weken werkelijk overdonderd met post, het maximum was 21 kaarten op één dag, na publicatie in de Dorpsketting. In Groningen heb ik meer dan 200 mensen mogen ontvangen en zelfs meerdere keren van dezelfde personen. Hartverwarmend en ook in Delft ben ik enorm verwend. Het personeel en de andere bewoners waren telkens eveneens verrast door de hoeveelheid. Ik had geen zin om te tellen, maar het is meer dan 3 kilo aan post!!! Geweldig veel dank hiervoor.

 

Groet en veel liefs Petra