De verdwenen kerstballen van Maarten

De verdwenen kerstballen

De kinderen thuis zochten de kerstballen.

Maar ze konden de kerstballen niet vinden.

Ze dachten er is een kerstballendief.

Ze zochten overal maar ze konden de dief niet vinden.

Ze dachten waar zal die dief zich toch verschuilen.

Ze kwamen allemaal bij elkaar.

Zoeker 1 zei dat hij overal in huis had gezocht.

Zoeker 2 zei dat ook.

Zoeker 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 en 10 zeiden hetzelfde.

Zoeker 11 zei dat hij een spoor van kapotte kerstballen zag.

En het eindigde bij het vliegveld en dat vliegtuig ging naar de Noordpool!

En ze wisten wie het was! Het was de kerstman.

Ze gingen naar de kerstman en zeiden dat ze hun kerstballen terug wilden.

En toe zei de kerstman: nee.

Want hebben Julie dan niet de cadeautjes open gemaakt.

Er zitten nieuwe kerstballen in.

Ze waren blij dat ze die mooie kerstballen hadden.

Maarten

 

 

Hij nodigde al zijn buren uit te komen om hem te helpen. Ze pakten allemaal een schep en begonnen vuil/aarde in de put te scheppen. Bij de eerste scheppen de ezel wist niet wat er gebeurden en balkte hevig. Maar opeens tot ieders verbazing was hij stil. Een paar scheppen later, toen de boer voor het eerst in de put keek wist hij niet wat hij zag. Met elke schep vuil/aarde dat op de ezel zijn rug terecht kwam, deed de ezel iets geweldig……de ezel had zich voorgenomen om elke schep vuil/aarde van zich af te schudde en daarmee een stap omhoog te maken. Elke keer bij een schep vuil/aarde, maakte de ezel weer een stap hoger. Iedereen was verbaasd toen de ezel over de rand van de put uitkwam en uit de put stapte en blij weg draafde!!

 

MORAAL van dit verhaal: Tijdens het leven krijgen we te maken met allerlei soorten scheppen vuil/aarde De truc om uit de put te komen is om het van je af te schudden en zo weer een stap omhoog te maken. Elk probleem is een tree. We kunnen uit de diepste put komen, door niet te stoppen en nooit op te geven! Schud het van je af en neem een stap omhoog.