Kerstfeest Lucy en Isis

et meer de moeite waard om hem eruit te hale

Het kerstfeest 

Het is al bijna kerst (drie dagen later) het is kerst! Iedereen komt naar de kerk. Het wordt opeens doodstil in de kerk, er komt opeens een man binnen. Niemand  kent hem, maar toch gaat hij naast iemand zitten. Hij zegt helemaal niets. Er wordt een verhaal vertelt. De man luistert niet, hij denkt aan andere dingen. Hij heet Jozef, hij denkt aan zijn vrouw die een baby krijgt. De kerk is afgelopen. Jozef gaat naar huis. Opeens vliegt er een engel naast hem en zegt: je moet snel naar huis. Hij rende snel naar huis. En wat ziet hij daar in de kribbe.

Een kindje! Maria zegt: we noemen hem Jezus. En ze leefden nog lang en gelukkig.

Groetjes Lucy en Isis (groep 5)


 

 

Hij nodigde al zijn buren uit te komen om hem te helpen. Ze pakten allemaal een schep en begonnen vuil/aarde in de put te scheppen. Bij de eerste scheppen de ezel wist niet wat er gebeurden en balkte hevig. Maar opeens tot ieders verbazing was hij stil. Een paar scheppen later, toen de boer voor het eerst in de put keek wist hij niet wat hij zag. Met elke schep vuil/aarde dat op de ezel zijn rug terecht kwam, deed de ezel iets geweldig……de ezel had zich voorgenomen om elke schep vuil/aarde van zich af te schudde en daarmee een stap omhoog te maken. Elke keer bij een schep vuil/aarde, maakte de ezel weer een stap hoger. Iedereen was verbaasd toen de ezel over de rand van de put uitkwam en uit de put stapte en blij weg draafde!!

 

MORAAL van dit verhaal: Tijdens het leven krijgen we te maken met allerlei soorten scheppen vuil/aarde De truc om uit de put te komen is om het van je af te schudden en zo weer een stap omhoog te maken. Elk probleem is een tree. We kunnen uit de diepste put komen, door niet te stoppen en nooit op te geven! Schud het van je af en neem een stap omhoog.

 

De vijf eenvoudige regels om gelukkig te zijn:

1. Bevrijd je hart van haat – Vergeef.

Geef meer.

Verwacht minder van mensen, maar meer van jezelf.

 

 

 

Een kerstverhaal in de breedste zin van het woord, met dank aan Marian van Vliet en facebook.

 

 


 

et meer de moeite waard om hem eruit te halen.

 

Hij nodigde al zijn buren uit te komen om hem te helpen. Ze pakten allemaal een schep en begonnen vuil/aarde in de put te scheppen. Bij de eerste scheppen de ezel wist niet wat er gebeurden en balkte hevig. Maar opeens tot ieders verbazing was hij stil. Een paar scheppen later, toen de boer voor het eerst in de put keek wist hij niet wat hij zag. Met elke schep vuil/aarde dat op de ezel zijn rug terecht kwam, deed de ezel iets geweldig……de ezel had zich voorgenomen om elke schep vuil/aarde van zich af te schudde en daarmee een stap omhoog te maken. Elke keer bij een schep vuil/aarde, maakte de ezel weer een stap hoger. Iedereen was verbaasd toen de ezel over de rand van de put uitkwam en uit de put stapte en blij weg draafde!!

 

MORAAL van dit verhaal: Tijdens het leven krijgen we te maken met allerlei soorten scheppen vuil/aarde De truc om uit de put te komen is om het van je af te schudden en zo weer een stap omhoog te maken. Elk probleem is een tree. We kunnen uit de diepste put komen, door niet te stoppen en nooit op te geven! Schud het van je af en neem een stap omhoog.

 

 

De vijf eenvoudige regels om gelukkig te zijn:

1. Bevrijd je hart van haat – Vergeef.

 

 

 

Een kerstverhaal in de breedste zin van het woord, met dank aan Marian van Vliet en facebook.

 

 

 

 

Hij nodigde al zijn buren uit te komen om hem te helpen. Ze pakten allemaal een schep en begonnen vuil/aarde in de put te scheppen. Bij de eerste scheppen de ezel wist niet wat er gebeurden en balkte hevig. Maar opeens tot ieders verbazing was hij stil. Een paar scheppen later, toen de boer voor het eerst in de put keek wist hij niet wat hij zag. Met elke schep vuil/aarde dat op de ezel zijn rug terecht kwam, deed de ezel iets geweldig……de ezel had zich voorgenomen om elke schep vuil/aarde van zich af te schudde en daarmee een stap omhoog te maken. Elke keer bij een schep vuil/aarde, maakte de ezel weer een stap hoger. Iedereen was verbaasd toen de ezel over de rand van de put uitkwam en uit de put stapte en blij weg draafde!!

 

MORAAL van dit verhaal: Tijdens het leven krijgen we te maken met allerlei soorten scheppen vuil/aarde De truc om uit de put te komen is om het van je af te schudden en zo weer een stap omhoog te maken. Elk probleem is een tree. We kunnen uit de diepste put komen, door niet te stoppen en nooit op te geven! Schud het van je af en neem een stap omhoog.

 

De vijf eenvoudige regels om gelukkig te zijn:

1. Bevrijd je hart van haat – Vergeef.

2. Bevrijd je geest van zorgen – het meeste zal nooit gebeuren.

Verwacht minder van mensen, maar meer van jezelf.

 

 

 

Een kerstverhaal in de breedste zin van het woord, met dank aan Marian van Vliet en facebook.