Kerstverhaal door Jessica

 Kikkertje is verdwenen!  

Het is bijna Kerst! De kinderen van groep 7 maken origami voor in de kerstboom in hun klas. Sara maakt een pinguïn en Thijs maakt een ster. Ze maken allemaal verschillende dingen en die hangen ze in de boom.

Maar wat ze niet weten is dat origami papier heel speciaal is. Ze hebben een speciale kracht. Als de kinderen en de juffen weg zijn is het zover. De origamifiguurtjes komen ze tot leven! (Zoals Toy Story). Een dag voor Kerst maken de origamifiguurtjes alles klaar, ze gaan straks Kerst vieren. Iedereen heeft al kerstvakantie. De figuurtjes controleren of iedereen er is. Opeens missen ze iemand! Dat vragen ze aan Meneer Eend. Een paar seconden later komt hij zeggen dat ze Kikkertje er niet is. Iedereen wordt heel bezorgd… Waar zou die zijn?! Zullen ze hem nog op tijd vinden voor de Kerstfeest…?! Iedereen wilt opzoek naar Kikkertje, maar dat zou niet handig zijn. Wat dan als die terugkomt en niemand er is…? Dus hebben ze groepjes gemaakt: Mr. Pinguïn, Mr. Eend, Mr. Zwaan en Straaljager gaan in groep 1 en 2 zoeken, dat is een aparte gebouw. In groep 3,4, en 5 gaan Mvr. Pinguïn, Mvr. Zwaan Mvr. Eend en Mig zoeken. Mvr. en Mr. Pelikaan met Mirage gaan in groep 6 en 8. De rest blijft in groep 7, een deel in de boom wachten en de andere zoeken. Ze moeten wel opschieten want het is bijna Kerst!! In groep 1 en 2 zoeken tussen de boeken, in de speelgoedbak… Echt overal maar ze vinden hem niet! In 3,4 en 5 zoeken ze ook tussen de boeken en strips in de latjes van de kinderen en juffen tussen de kerstkaarten maar… niks! Ondertussen gebeurt er in 5 en 8 maar ook al geen spoor te vinden… Maar in groep 7 gaat het wel beter… ze vinden namelijk Kikkertje’s sjaal! Opeens komt Kikkertje huppelend de kerstboom opklimmen. Wat een opluchting…! Kikkertje was namelijk de tekeningen gaan halen die hij gemaakt had voor kerstavond!

Einde!!

Jessica