VVZZ Zaalvoetbalkampioenschap 2014

VV/ZZ Zaalvoetbalkampioenschap 2014   

namens VV/ZZ Martijn Oudshoorn

Afgereisd vanuit mijn woonplaats Ter Aar naar het pittoreske Stompwijk voor een afsluitende finaleavond van het VV/ZZ Zaalvoetbalkampioenschap, leek het net of ik een Olympisch dorp binnenreed. De kantine en omgeving was helemaal omgetoverd tot een Holland Heineken House! Mijn complimenten aan de vrijwilligers die dit tot stand brachten! In de zaal moesten de eerste deelnemende teams al vroeg aan de slag. De Hatseflatsers en hun tegenstander NOAD mochten het spits afbijten in de achtste finale op een avond met veel hoogtepunten, veel gezelligheid en sportieve strijd tussen de lijnen van het speelveld van de voetbaltempel van Stompwijk. Al snel op de avond bleek dat de deelnemende teams niet gekomen waren om zonder slag of stoot rechtsomkeert te maken. Dit resulteerde bij de heren tot twee sterk verdeelde halve finales. De Hatseflatsers, na winst op NOAD en ZZ, nam het in de eerste halve finale op tegen IB Vestmannaeyjar, die Team O’Neill en, verrassend, Clare Valley Gold STARS versloeg in de kwartfinale. Onder aanvoering van The Most Valuable Player bij de heren, Enrico Geus, deze prijs werd aan hem uitgereikt, won IB Vestmannaeyjar van de Hatseflatsers ondanks goed keeperswerk van Tiffany Graf. De tweede halve finale was een finale waardig. Titelverdediger F.C. Benson, wat Orion na een serie van veertien penalties, en de Toko versloeg, nam het op tegen tweevoudig kampioen Henk de Vriep dat organisator The Vlietteam versloeg, ondanks een schitterend doelpunt van Roel Onderwater, en in de kwartfinale Beatz over de knie legde. Henk de Vriep, dat zelfs meesterkok en keeper Trevor v.d. Berg deze avond uit de keuken had getrokken bij de Bles, kwam voortvarend uit de startblokken en gaf lang goed partij tegen F.C. Benson. Echter was het Marco Westerman, die door drie keer te scoren, F.C. Benson veilig de finale inloodste. Bij de dames was de eerste halve finale een kopie van de wedstrijd Pietertjes-Revenge of Boe! in de poulefase. Revenge of Boe! gaf goed partij, maar kon zijn kansen wederom niet optimaal benutten. Ondanks een mooi doelpunt van Manouk ’t Mannetje, haar derde van het toernooi, waardoor ze uiteindelijk penalties moest nemen met mede topscoorster Marloes den Heijer van Epiladies om uit te kunnen maken wie de prijs van Topscoorster in ontvangst mocht nemen, waren het de gezusters v.d. Salm, Kim en Amber, en Loes Looijen die de Pietertjes de dikverdiende finale bezorgden. In de tweede halve finale rekende Epiladies knap af met de SJZ dames door doelpunten van Cindy Dubbeling, Marloes den Heijer, de topscoorster dus van dit toernooi, aanvoerdster Jill Verreijdt en Aisha de Bruin. Tussen de halve finales en finales door kreeg het publiek en deelnemers drie spectaculaire voetbalshows voorgeschoteld. Namens het bedrijf BBFreestyle uit Groningen, ook wel het voetbalgoocheltruccendoosbedrijf genoemd, traden Bjorn Boes en Randy Koetsier op voor een massaal in de zaal vanuit de kantine binnengestroomd publiek. Wat deze baltovenaars met een bal konden, deed zelfs de beste voetballers van Stompwijkse bodem, die werden uitgedaagd, gefrustreerd met de staart tussen de benen doen afdruipen.

De laatste voetbalshow van de avond werd gepresenteerd door Soufiane Touzani, bekend van o.a. Z@ppsport en als ambassadeur verbonden aan de Cruyff Foundation. Soufiane droomde ervan om profvoetballer te worden, maar moest noodgedwongen stoppen vanwege een rugafwijking. Met een pin van 30 cm in zijn rug mocht hij noodgedwongen alleen een bal hooghouden. Hierdoor kwam hij erachter dat hij zeer balvaardig was en dat hebben we kunnen zien, menig Stompwijks talent werd helemaal dolgedraaid. Voor en na zijn voetbalshow ging het publiek er nog eens extra goed voor zitten, de finales stonden op het programma. We begonnen bij de dames en dit was met recht een echte finale: passie, strijd, felle duels en een enorme werklust deed het publiek een schitterende finale voorschotelen. Ondanks Pietertjes alles op de overwinning had gezet, was het The Most Valuable Player bij de dames, Anouk Kulk, die door twee keer te scoren, de gevierde vrouw was en Epiladies het kampioenschap bij de dames bezorgde. Bij de heren was de finale tussen IB Vestmannaeyjar en F.C. Benson zenuwslopend. IB Vestmannaeyjar met de beste keeper van het toernooi, Jelle v.d. Burg, tussen de palen en MVP Enrico Geus in de gelederen deed F.C. Benson bij vlagen wankelen, maar door goed keeperswerk van Joeri v.d. Salm en goed samenspel bleef F.C. Benson in de wedstrijd en leek de wedstrijd in het voordeel van F.C. Benson te beslechten. In de reguliere tijd werd echter niet gescoord, mede door goed keeperswerk van de al eerder genoemde Jelle v.d. Burg, en penalties moesten bepalen wie het zaalvoetbalkampioenschap van Stompwijk binnenhaalde. F.C. Benson had de beste zenuwen en haalde voor de tweede maal op rij de titel binnen. Direct na de finale werd de prijsuitreiking door Soufiane Touzani gepresenteerd in een bomvolle kantine. Naast de al besproken prijswinnaars viel ook Jos Olyhoek in de prijzen. Door dertien keer te scoren dit toernooi was de topscorerprijs een ode aan zijn veel besproken effectieve linkerbeen. Na de prijsuitreiking zette de DJ nog eens zijn beste platen op een rijtje en zorgde voor een heerlijke sfeer. De teamschotels en de glazen bier waren niet aan te slepen, de sfeer bleef gezellig en vooral lang, het was een mooie afsluiting van een zeer geslaagd toernooi. Tenslotte wil ik via deze weg de vele vrijwilligers; achter de bar, voor de bar, scheidsrechters, EHBO-vrijwilligers, Tanja van Bohemen, onze hoffotograaf, en natuurlijk onze toernooidames, bedanken voor hun inzet. Zonder deze mensen was het toernooi geen succes geworden! Verder wil ik onze sponsors; COOP Stompwijk, administratiekantoor Van Boheemen en Sunnyfix, bedanken voor het beschikbaar stellen van de nodige benodigdheden. Rest mij nog het publiek te bedanken voor hun trouwe komst en hun mooie woorden die wij als organisatie mochten ontvangen.

Graag tot volgend jaar! Het nagenieten kanbeginnen!                                                                                                                                                                     

Uitslagen finaleavond 8 februari 2014:

Kijk op de site van Stompwijk92