Badgasten weer succesvol persoonlijk en met hun club

Twee weken geleden mochten Eline en Sanne van Ruijven deelnemen aan het Nederlandse junioren kampioenschap. Ze hadden zich elk voor slechts één afstand gekwalificeerd; de afstanden die op zaterdag en zondag werden gezwommen moesten ze aan zich voorbij laten gaan. Dus ze hadden een dag vrij van school om in Amsterdam de krachtmeting aan te gaan met hun leeftijdsgenoten. Sanne mocht dat doen op de 400 meter vrije slag en Eline op de 50 meter vrije slag. Sanne zwom rond haar persoonlijke record (PR) en kwam uit op een 23e plaats (met een tijde onder de Eline wist haar PR aanzienlijk te verbeteren waardoor ze 18 plekken steeg in het klassement en eindigde op een 19de plek.  

Vorige week gingen Bart Pardon en Jelsie van Ruijven met hun club LZ1886 uit Leiden naar Eindhoven om tegen andere clubs uit heel Nederland te strijden voor de eerste plaats op de Minioren Club Meet. De coach had vooraf lang gepuzzeld welk kind op welke afstand moest uitkomen. Bart stond als eerste op de startblokken voor een schoolslag estafette. Met twee andere schoolslagspecialisten van LZ1886 behaalden ze een knappe 7e plaats. Daarna mocht Jelsie helemaal los op de 50 meter vrije slag. Met een dik PR voegde ze het maximale aantal punten toe aan het puntentotaal van de club uit Leiden door eerste te worden op dit nummer. Met meerdere uitslagen bij de eerste 10 was LZ1886 hard op weg naar een podiumplaats.  

Bart greep later samen met 2 clubgenoten net naast de derde plek op de rugslagestafette. Jelsie mocht vervolgens starten op haar favoriete nummer: 100 meter wisselslag. Ze liet het hele veld zien waarom dit haar favoriete nummer is door met afstand de eerste plek op te eisen. Bart werd helaas gediskwalificeerd op de wisselslag, maar gelukkig pakte zijn clubgenootje nog enkele punten. Daarna liet Jelsie het publiek nog even genieten van een technisch zeer fraaie vlinderslag waarna haar 2 clubgenootjes deze estafette perfect afrondden met een eerste plek.  

Na een lange dag in Eindhoven was het uiteindelijk de thuisclub PSV die op het hoogste treetje mocht staan. Maar met een beperkte achterstand mocht LZ1886 met de tweede prijs naar huis. HGN uit Limburg werd derde.  

Volgende week zwemmen Bart Pardon en Jelsie van Ruijven in Leiden voor hun Nederlands kampioenschap. Bart mag zich meten met de andere toppers uit Nederland op de 100 meter schoolslag. Jelsie mag dat gaan doen op de 50 meter vlinderslag en de 100 meter wisselslag.  

Ilona van Ruijven