Kandidaten Adviesraad Stompwijk – verkiezingen 19 maart 2014

Kandidaten Adviesraad Stompwijk – verkiezingen 19 maart ‘14

Van deze acht kandidaten voor de Adviesraad mag u er (maximaal) zeven kandidaten aangeven op uw stembiljet.

Yvonne van Boheemen

Als geboren en getogen Stompwijkse was ik de afgelopen 8 jaar voor het CDA gemeenteraadslid (sta momenteel als CDA lijstduwer op nummer 23 van de kandidatenlijst) en heb me onder andere hard gemaakt vele Stompwijkse projecten en onderwerpen. Voor de projecten als Kulturhus, renovatie Stompwijkseweg en rondweg komt het nu aan op een succesvolle uitvoering in samenwerking met de Stompwijkers. Hier wil ik graag via de Adviesraad mijn steentje aan bijdragen.

Ik ben werkzaam als directiesecretaresse voor 4 dagen in de week bij het Stedelijk College (VMBO school) in Zoetermeer. Daarnaast ben ik moeder van twee kinderen (8 en 10 jaar) en getrouwd met Peter Bregman en actief in de Stompwijkse Oranjevereniging.

Marco Mooijman

Mijn naam is Marco Mooijman en ik ben één van de nieuwe kandidaten voor de Adviesraad. Ik ben geboren en getogen in het Wilsveen en hou me in het dagelijks leven bezig met het runnen van een bedrijf in Zoetermeer dat koffie-en espressomachines importeert van het merk JURA uit Zwitserland.  Alhoewel ik enige tijd op andere plekken in de regio heb gewoond, ben ik uiteindelijk wederom in het Wilsveen neergestreken, omdat dit een van de mooiste gebieden is van de regio. Deze polder is van onschatbare waarde en daarom wil ik me graag inzetten om de ontwikkelingen van dit gebied op de voet te volgen en zoveel mogelijk inspraak te hebben waar mogelijk. Dit kan je alleen maar realiseren door je actief in de materie te verdiepen en contact te houden met je omgeving. Mijn agrarische roots helpen daarbij zeker om met een heldere blik naar alle ontwikkelingen te kijken en de belangen van de inwoners van dit gebied te behartigen. Mijn motto is: “als je niets zegt of doet moet je ook niet zeuren” en dat wil ik juist voorkomen door actief deel te nemen aan deze adviesraad.

Birthe Pleit-Hansen

Ik ben Birthe Pleit-Hansen (60), getrouwd met Jan (65) en samen hebben wij dochter Monique (37). Wij wonen sinds 2 jaar aan de Huyssitterweg.

Zoals mijn naam doet vermoeden kom ik oorspronkelijk uit Denemarken en stam ik zo lang ik kan nagaan af van boeren. Sinds 1976 woon ik in Nederland en heb ik de Nederlandse nationaliteit.

Waarom stel ik me kandidaat? Goede vraag, maar het antwoord is simpel: om dezelfde reden dat wij hier zijn komen wonen; gemoedelijk, landelijk, kleinschalig, vrijheid.

Om deze unieke plek in de Gemeente Leidschendam-Voorburg een stem te geven vind ik de Adviesraad bijzonder belangrijk. Graag wil ik mijn bijdrage proberen te leveren aan het behoud en het verder ontwikkelen van Stompwijk.

Ank van der Poel-van Santen

Nu ik me verkiesbaar gesteld heb voor de Adviesraad, is mij gevraagd of ik mijzelf even wil voorstellen. Ik ben Ank van der Poel – van Santen, 57 jaar. Ik woon op Dr. v. Noortstraat 208, (tegenover ’t dokterslaantje) met mijn man Peter en dochter Shradha. Verder werk ik bij Tuincentrum De Driesprong in Zoetermeer en draai ik af en toe een bardienst bij Stompwijk ’92. Ik doe dit beide met veel plezier. Ik vind het belangrijk dat Stompwijk een Adviesraad heeft, daarom stel ik me weer verkiesbaar en hoop met andere enthousiaste dorpsgenoten actief een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van ons dorp. Er breekt een belangrijke periode aan voor Stompwijk, onder andere de ontwikkeling van het Kulturhus, de renovatie van de Stompwijkseweg/Dr.v.Noortstraat en nog veel meer. Ik hoop dat we daar als Adviesraad mede richting aan kunnen geven en een positieve bijdrage kunnen leveren aan de toekomst van Stompwijk!

Adrie van Santen

Ik ben Adrie van Santen, getrouwd met Ijole Wennekers. Wij hebben 3 kinderen n.l. Robine van 13 jaar, Bart van 11 jaar en Ilse, zij is 9 jaar. Ik ben als ZZP-er werkzaam in de grond-, weg -en waterbouw.

Er is mij onlangs gevraagd of ik me verkiesbaar wilde stellen voor de Adviesraad. Dit idee sprak mij wel aan. Het lijkt mij nuttig, maar zeker ook leerzaam om mee te denken over de ontwikkelingen voor nu en de toekomst van Stompwijk. Zelf zijn wij woonachtig aan de Oostvlietweg, bij de Vogelplas (voor vele Stompwijkers een bekende plek). Een gebied dat ook in ontwikkeling is met betrekking tot de Duivenvoordecorridor. Ik hoop met mijn inzet een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkelingen in Stompwijk en het landelijk buitengebied.

Stef Verburg

Mijn naam is Stef Verburg, 45 jaar en woon aan de Dr. van Noortstraat 181 (het dokterslaantje) in Stompwijk, samen met mijn vrouw Ineke en twee kinderen Olaf en Kim. Ik werk als programmamanager bij de dienst ICT uitvoering van het ministerie van Economische Zaken. Ik wil mij bij deze graag beschikbaar stellen voor de Adviesraad. Het is belangrijk dat wij ons als Stompwijk laten horen in de gemeente en hier onze belangen vertegenwoordigen.

Een groen, leefbaar en vitaal dorp moeten we met z’n allen behouden. Dit kan door ervoor te zorgen dat de broodnodige voorzieningen in het dorp blijven bestaan en versterkt worden, maar daarnaast door de kwaliteit en de natuur van het buitengebied te verstevigen zodat het groene karakter bewaard blijft. We moeten ons bewust zijn dat we in een prachtig dorp wonen, dat bruist van het leven. Maar laten we niet vergeten dat er ook aan gewerkt moet worden om dit te behouden en te verstevigen. Ik hoop dat hier verstandige stappen in gezet kunnen worden. En dat ik hieraan mijn steentje, via de Adviesraad, kan bijdragen.

 

Ursula van der Voort-Schuijt

Na 8 jaar lid van de Adviesraad te zijn geweest stel ik mij voor de komende vier jaar weer verkiesbaar. Voor diegenen die niet weten wie ik ben; mijn naam is Ursula van der Voort. Ik woon samen met mijn man Sander en twee zoons Bjorn en Twan op de Huyssitterweg. Ik ben een echte Stompwijkse zoals dat heet; geboren en getogen in Stompwijk. Ook Bjorn en Twan zijn in Stompwijk geboren, gaan hier naar school en zijn lid van Stompwijk ’92. Afgelopen jaren hebben we met de Adviesraad hard gewerkt aan vele projecten voor Stompwijk, om zo de belangen van bewoners en ondernemers te behartigen. We zijn best ver gekomen maar er moet helaas nog heel veel gebeuren. Het ondernemersklimaat in Stompwijk en het buitengebied laat veel te wensen over, met name met betrekking tot de bereikbaarheid. De duurzame reconstructie van de Stompwijkseweg en het aanleggen van de verbindingsweg zijn belangrijke projecten voor de Adviesraad. Daarom en omdat het leuk is om iets af te maken waar je aan begonnen bent, stel ik me voor de komende vier jaar wederom verkiesbaar. Het zullen best weer drukke jaren worden waarin veel te gebeuren staat. Maar met een enthousiaste Adviesraad kunnen we een positieve bijdrage leveren aan de toekomst van Stompwijk en zijn ondernemers!

 Peter Zandbergen

Ik ben Peter Zandbergen, 44 jaar jong, getrouwd met Mariska Roeling. Heb 4 kinderen Swen, Stan, Yvet en Falco. Ik woon 21 jaar in de Dotterbloem te Stompwijk. Ik wil me inzetten voor de Adviesraad omdat ik Stompwijk een warm hart toedraag. Ik vind het belangrijk dat de Adviesraad blijft bestaan,

zodat we richting het gemeentebestuur van Leidschendam-Voorburg kunnen blijven verwoorden wat er speelt bij de inwoners van Stompwijk. Ik hoop dat er de komende 4 jaar eindelijk een start kan worden gemaakt met de projecten die al jaren lang lopen en er niet alleen over wordt gepraat, maar dat er eindelijk wat gaat gebeuren.

Verder vind ik het erg belangrijk dat er betaalbare woningen komen voor jongeren, ouderen en jonge gezinnen. Ook moeten we proberen de voorzieningen in het dorp op peil te houden en eventueel te verbeteren.