Badgasten op volle toeren

Badgasten op volle toeren

Afgelopen zaterdag werd er in Alpen a/d Rijn de 4de minioren district wedstrijd gezwommen. Hierbij mochten Bart Pardon, Jelsie en Sanne van Ruijven aan de start verschijnen.

In programma 3 was het aan Bart om te laten zien wat hij kon op de 100 meter vrije slag. Het was een spannende strijd die in Bart zijn voordeel werd beslist. Met een persoonlijk record van maar liefst 5 seconden was hij dik tevreden. Direct daarna was het de beurt aan Jelsie. Zij had de laatste tijd hard geoefend op de schoolslag en dat was ook direct zichtbaar. Zij verbeterde niet alleen haar tijd op de 100 meter maar ook de tussentijd van de 50 meter was een persoonlijk record. En het was goed voor goud.

Voor Sanne stond de 200 meter wisselslag op het programma. Echter moest zij de strijd al gauw opgeven vanwege een blessure aan haar schouder.

Toen was het weer de beurt aan Bart. Zou hij nog energie over hebben om ook op de 100 meter rugslag een persoonlijk record neer te zetten? Na een technisch mooie race tikte hij ook nu weer als eerste aan in een tijd van 1:36.60. Ook nu weer een verbetering van 5 seconden.

Vervolgens mocht Jelsie haar favoriete afstand zwemmen, de 50 meter vlinderslag. Nog maar kort geleden had ze een scherpe tijd neer gezet. Het lukte dan ook niet om deze tijd te verbeteren maar werd wel ruimschoots eerste in een tijd van 0:41.17

 

Ilona van Ruijven