De vlag kan uit

De vlag kan uit

Afgelopen zaterdag konden we hem als nieuwe ondernemer verwelkomen op de Moederdagmarkt.  Voor de Dorpsketting mochten we al een kijkje achter de schermen nemen. Marco van Daalen woont sinds een paar weken in Stompwijk. Met zijn eigen bedrijf: Vlaggenclub. Geboren in Delft wilde hij timmerman worden. Als jongen van een jaar of tien timmerde hij alles aan elkaar als liefhebberij. Hij doorliep de MTS, HTS en de TU in Delft. En werkte daarna in het bouwmanagement. Waar sinds “de crisis” behoorlijk de klad in is gekomen. En hij stopte. Techniek zit dus wel in zijn vingers.

Zeilen

Als zeiler bedacht hij de Vlaggenclub. Kinderen kunnen een vlaggenclub pakket bestellen waarmee ze hun eigen vlag kunnen maken. Eventueel hun naam erop, en aan de boot van hun ouders bevestigen. Zo kan iedereen zien wie je bent en waar je bent. Uiteindelijk werd dit het begin van zijn eigen bedrijf: Vlaggenclub.

Webwinkel

Deze naam dekt allang de lading niet meer en dus werkt hij aan een nieuwe bedrijfsnaam en een nieuwe website. Maar ondertussen staat zijn huidige webwinkel vol met alles op vlag en wimpel gebied. Niet alleen Nederlandse, maar ook vlaggen van alle landen ter wereld kan hij leveren. Evenals reclamevlaggen, banieren, spandoeken in frames, feestversieringen; noem maar op. Tot oranje WK-bordjes aan toe! Ook vlaggenstokken groot en klein, in hout of RVS. Vooral de scheepvaart blijft een goede klant. Alles kan op bestelling worden afgehaald. Maar ook via post en koerier verlaten dagelijks vele pakjes en pakketten het bedrijf.

Als ik er ben komt er net iemand een pakje ophalen die nog nooit van Stompwijk had gehoord. Die weet nu ook waar dat ligt…….

Op www.vlaggenclub.nl  vindt u ook de Koningsvlag met de kroon en de W van Willem. Deze heeft hij zelf bedacht. Maar ieder eigen ontwerp kan gemaakt worden. Marco vindt het mooi wonen aan het water in Stompwijk  maar is nog te druk om er echt van te genieten.

Marco veel succes.

 

Agnes van Boheemen -Vollebregt