versterking huisarts

Versterking team Huisartsenpraktijk Albert Jan Barendse

Stompwijk / Zoeterwoude 

Huisarts Kirstine de Vlaming stelt zich voor: 

Kort geleden ben ik begonnen als tweede huisarts in de praktijk van Albert Jan Barendse in Stompwijk. Het is een mooie kans om me aan te sluiten bij dit enthousiaste, sympathieke team dat zo dichtbij de patiënten staat.                                                                    

De persoonlijke sfeer in deze praktijk vind ik een belangrijk onderdeel van de huisartsenzorg. Mensen kunnen er terecht met een grote verscheidenheid aan problemen, zowel lichamelijke als psychische. Het doet me goed om hierbij alle mogelijke hulp te bieden.  

Oorspronkelijk kom ik uit Leidschendam. Na de middelbare school heb ik gekozen voor de studie geneeskunde in Leiden. Bij mijn afstuderen stond ik voor een nieuwe keuze: Waarin wil ik mij verder specialiseren? Vrijwel elk medisch vakgebied vond ik interessant. Om ervaring als arts op te doen ben ik eerst gaan werken op de afdeling chirurgie in het ziekenhuis. Verder heb ik een tijdje gewerkt bij Eurotransplant, de organisatie die zich inzet voor het verdelen van donororganen.  

Geleidelijk werd het me duidelijk dat ik het meeste plezier had in de omgang met de patiënten. Het vak van huisarts is daarvoor uitermate geschikt. Mensen van jong tot oud komen bij me met allerlei vragen en vertellen wat hen bezighoudt. Kennis van alle gebieden binnen de geneeskunde kan ik toepassen. Het is mooi om mensen te kunnen helpen, begeleiden en behandelen.  

Voor de huisartsopleiding ben ik in 2007 naar Maastricht verhuisd. Na het behalen van mijn diploma heb ik 4 jaar als waarnemend huisarts in Zuid-Limburg gewerkt.  

Vorig jaar heb ik besloten om terug te gaan naar mijn “roots”. Dat betekende dat ik op zoek moest naar een nieuwe werkplek. Ik kwam in contact met Albert Jan Barendse, die me aanbood in zijn praktijk te komen werken. Huisartsen in opleiding heeft hij al geruime tijd in zijn praktijk, nu komt er een vaste huisarts met ervaring bij. Het geeft hem de gelegenheid om, zoals hij het zelf zegt, een stapje terug te gaan doen. 

Op dit moment werk ik 2 dagen in de week in de praktijk in Stompwijk. Op die dagen ben ik ook de huisarts van de bewoners van Swetterhage in Zoeterwoude. Het werk in de praktijk bevalt me erg goed. De sfeer van het dorp is heel prettig. Graag wil ik kennis maken met de patiënten. Ik hoop de kans te krijgen een goede arts-patiënt-relatie met hen op te bouwen. Ik wil een huisarts zijn, waarin men vertrouwen kan hebben. 

 

Met een hartelijke groet,       Kirstine de Vlaming