Wandeltocht “Rondom Stompwijk” zondag 8 juni, 1e Pinksterdag

Wandeltocht ‘Rondom Stompwijk’ zondag 8 juni, 1e Pinksterdag

Zondag 8 juni, 1e Pinksterdag, staat Stompwijk in het teken van wandelen. IJsclub Nut & Vermaak organiseert voor de derde maal een wandeltocht. Vorig jaar was het evenement met 400 deelnemers al bijzonder geslaagd en verdient daarom zeker een vervolg.

Keuze in afstanden

Om aan ieders wens te voldoen hebben we dit jaar weer vier routes uitgezet. Zo is er voor iedere wandelaar een geschikte afstand.  U kunt kiezen uit een route van 7.5, 15, 20 of 30 km.

U zult versteld staan van het mooie Groene Hart waar Stompwijk middenin ligt. U wandelt onder andere langs de prachtige plassen in de omgeving van Stompwijk. (Noord Aa, Vlietland en Vogelplas Starrevaart), loopt over dijken en door de polders van het Groene Hart. De organisatie hoopt u te verrassen op bijzondere plekjes waar u misschien nog nooit gelopen heeft.

De routes worden voorzien van ondersteunende pijlen en linten, maar iedereen krijgt ook een gedetailleerde kaart en routebeschrijving mee.

Start en finish

De start en finish zijn in Party Herberg en restaurant Het Blesse Paard,  Doctor van Noortstraat 154 in Stompwijk.

De vertrektijden zijn als volgt:

30 km tussen 8.00 en 9.30 uur 20 km tussen 8.00 en 10.00 uur

15 km tussen 9.00 en 11.00 uur 7.5 km tussen 9.30 en 12.00 uur

Kosten

Om mee te lopen betalen volwassenen € 5,-. Jeugd tussen de 8 en 15 jaar betaalt slechts € 2,50 en kinderen onder de 8 jaar mogen gratis mee wandelen. Alle kinderen krijgen een herinneringsmedaille. Bovendien ontvangen alle deelnemers een consumptiebon die onderweg bij de ‘Koek en Zopie’ verzilverd kan worden.

De opbrengst van de wandeldag komt volledig ten goede aan de jeugdleden van de ijsclub. Sinds jaar en dag de kunnen kinderen leren schaatsen bij de ijsclub. Van de opbrengst kan voor hen ondermeer een schaatskamp worden georganiseerd.

De organisatie is er klaar voor en hoopt op een flinke opkomst!

Kijk voor meer informatie op http://www.ijsclubstompwijk.nl/.

 

Claudette Jufferm