Biljartseizoen vrolijk ten einde

Biljartseizoen vrolijk ten einde

De twee teams in de Leidse Biljartbond, Stompwijk 1 en Stompwijk 2 hebben weer van plaats verwisseld. Team 2 is weer 1 en andersom. Het spel heet Libre en je moet dan caramboles maken: met je eigen speelbal de twee andere raken.  Doordat je allemaal je eigen aantal moet halen (de betere moeten er meer maken dan de slechter spelende) kunnen die eenvoudig tegen elkaar zonder dat ongelijkheid een rol speelt. Wie het eerst zijn aantal haalt is de winnaar.

Er wordt gespeeld tegen teams van andere café ’s in de regio Leiden, uit en thuis.

Op het moment dat die competitie is afgelopen hebben de Stompwijkers er nog geen genoeg van. Een soort onderlinge nacompetitie, een poule van driebanden is met veel hilariteit afgesloten. Dat spel gaat iets anders: met jouw speelbal moet je, voordat of tijdens het raken van de twee andere ballen, drie maal een band (zijkant) raken. 

Winnaar driebanden was Jos Olijhoek, die kreeg ook de Willem van der Helm wisselbeker. Hoe het komt dat Mike Vissers en ik ook nog een beker kregen was een verassing (Mike speelt heel goed en ik bak er geen BAL van) maar de lol was er niet minder om. Het zijn die donderdagen dat ik er kom altijd erg gezellig bij Aswieta. Munesh, die met driebanden zelf ook heel goed mee speelt is dan onze gastheer, dat doet ie ook weer goed.

Nu maar weer op naar het jubileum van Café de Gouden Leeuw 1 juni. Alvast gefeliciteerd. Ben niet zo’n kroegloper maar bij beide café ‘s is het altijd gezellig. Leuk! Dat is er in Stompwijk nog wel!

 

Eric Fontein