Blesruiters bouwen in Braziliaanse sferen aan SGW Vlietland

sgw vlietland

Blesruiters bouwen in Braziliaanse sferen aan SGW Vlietland

Op zaterdag 28 en zondag 29 juni 2014 vindt alweer voor de 11e keer SGW Vlietland plaats. Met de 2de onderlinge wedstrijd van vorig weekend nog in de paardenbenen, kijken ruiters, menners en de organisatie alweer vooruit naar een druk paardenweekend met ruim 450 ruiters en 50 menners aan de start. Een team enthousiaste vrijwilligers van de Blesruiters en zustervereniging Koningin Emma uit Wassenaar is sinds maandag neergestreken in het schitterende recreatiegebied Vlietland om de ‘samengestelde wedstrijden’ voor te bereiden.

Ervaren bezoekers weten het: de beste manier om de wedstrijden van dichtbij te volgen is een rondwandeling over parcours van de cross en marathon. De parcoursbouwers zijn afgelopen tijd al druk aan het zagen en timmeren geweest, nu komt al het moois uit de opslag en wordt neergezet.

Ruiters én menners

Dit jaar komen niet alleen de ruiters maar gelukkig ook weer de menners in actie tijdens de samengestelde wedstrijden. Meer dan 50 aanspanningen doen mee. Zij rijden op zaterdag dressuur en vaardigheid, en op zondag moeten ze tijdens de menmarathon de poortjes van 6 menhindernissen goed en snel zien te passeren.

WK inspiratie

Voor de ruiters en amazones hebben de parcoursbouwers zo’n 25 hindernissen in petto: boomstammen, rietsprong, haag, strobalen. Nieuw dit jaar zijn “de Ophaalbrug” en “de Kruiwagens”.

De parcoursbouwers hebben zich dit jaar door 2 wereldkampioenschappen laten inspireren: het WK voetbal in Brazilië en de Wereldruiterspelen in Normandië. Aan beide is een hindernis gewijd: de Brasilia (foto 1). Ook de altijd spannende waterhindernis “het Piratenschip” (terug van weggeweest, zie foto 2) ontbreekt natuurlijk niet.

Daarnaast is er zoals altijd een gezellig strodorp waar de catering de inwendige mens goed voorziet en diverse paardenwinkeltjes staan. Daar is ook Fotografie Carmen te vinden die alle deelnemers op de foto zet.

We rekenen op mooi weer én veel bezoekers en supporters. Meer informatie en het programma zijn te vinden op:

www.eventingzuidholland.nl.

 

Lisette Muyen, tel: 06–53 61.9795, of: info@nvmhaaglanden.nl