Afscheid Maerten v.d. Veldeschool

afscheid 1 afscheid 2

Afscheid Maerten van den Veldeschool

Eind van dit schooljaar zwaait de Maerten van den Veldeschool 4 personeelsleden uit. Juf Renske moest in juni al stoppen omdat ze toen de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt en niet langer mocht doorwerken. Meesters Peter en Ahmed en juf Ine maken het schooljaar nog af.

Voordat dit zover is werden ze afgelopen donderdag in het zonnetje gezet. Letterlijk want de zon scheen uitbundig.

Samen met hun partners, want zij mochten deze keer ook mee naar school, werden ze ontvangen bij Hotelboerderij Akkerlust. Ze werden versierd met een prachtige corsage. Van daaruit gingen ze met paard en wagen door de polders richting school. Op het plein werden ze opgewacht door alle kinderen. Er volgden liedjes en het overhandigen van cadeautjes.

Peter onthult het nieuwe schoolshirt en de vlag van school

Groep 7 en 8 zijn die ochtend op visite geweest bij het Stedelijk college waar ze gezamenlijk heerlijke hartige taarten en picolinni’s hebben gebakken voor de lunch, maar ook lekkere hapjes gemaakt voor de receptie en versieringen voor in het Dorpshuis.

De hele school bleef die middag over om klassikaal te lunchen. 

Na de lunch werden de ballonnen opgelaten, een prachtig gezicht tegen die felblauwe lucht. En nu maar hopen dat ze je ballon vinden en het kaartje met je naam er op terugzenden. Om twee uur mochten de kinderen al naar huis.

De weg naar het Dorpshuis werd door paarse ballonnen gemarkeerd. De receptie werd door vele oud collega´s en leerlingen bezocht. Het werd een gezellig weerzien en er werd dankbaar gebruik gemaakt van de voortuin van het Dorpshuis. ‘s Avonds gingen ze gezellig met zijn allen een hapje eten in Het Blesse Paard. Nog twee weken bikkelen en dan mogen er drie van de vier gaan genieten van hun pensioen.

 

Petra