Goede prestaties van Stompwijkse badgast op NK

Afbeelding1

Goede prestaties van Stompwijkse badgast op NK

Omdat haar zwemmaatje Bart Pardon op vakantie was, moest Jelsie van Ruijven in haar eentje de Stompwijkse eer op het Nederlandse kampioenschap in Dordrecht verdedigen. Dit was het kampioenschap in een 50 meter bad. De zwembaden in Leiden zijn 25 meter en daarom had Jelsie de weken daarvoor een paar keer getraind in het 50 meter bad in Katwijk.

Jelsie kwam in de ochtend uit op de 100 meter rugslag en de 100 meter schoolslag. Met prima tijden eindigde ze op een 17e en 19e plaats. In de middag volgde eerst de vrije slag. Van het hele deelnemersveld (32 meisjes) had ze het langzaamste persoonlijke record (PR). Ze had dus niks te verliezen. Het was misschien wel deze gedachte die haar aanzette tot een bijzondere prestatie: een forse verbetering van haar PR. Na zo een 10 minuten wachten bleek dit zelfs goed te zijn voor een 9e plaats.

Daarna volgde nog de vlinderslag. Het grote elektronische scorebord gaf aan dat ze in baan 8, 4e was geworden in haar serie. Dit leverde uiteindelijk een 13e plaats op. Jelsie kon zondag even na 18.00 uur op lege wegen (Nederlands elftal moest voetballen) met een trots gevoel en met een geweldige ervaring rijker huiswaarts keren.

De komende weken zijn de laatste trainingen van het seizoen. Daarna volgt de zomervakantie. Na de zomervakantie wordt er weer getraind voor de regionale wedstrijden waar Jelsie en Bart zich proberen te kwalificeren voor het Nederlands kampioenschap in een 25 meter bad. Dit zal rond februari 2015 plaatsvinden.

Ilona van Ruijven