“Trekker-gebrul” in de Wilsveense polder

trekkergebrul

“Trekker-gebrul” in de Wilsveense polder

Vorige weekend waren de echte paardenkrachten aan het werk tijdens de fantastische samengestelde wedstrijd in Vlietland.

Afgelopen zondag zaten de pk’s in de trekkers die vanuit de hele regio zich in alle vroegte richting Wilsveen spoeden voor de eerste Trekkertrek (Tractorpulling) wedstrijd in het buurtschap.

Landbouwtrekkers in alle zwaarte en merken, zelfs die uit “vervlogen tijden” werden ingezet om te proberen de sleepwagen zoveel mogelijk meters over de baan te trekken. Op het land was over een lengte van zo’n 120 meter en 10 meter breedte de grasmat verwijderd waardoor, mede door het droge weer, er een prima wedstrijdbaan te voorschijn kwam.

Alleen al de naast elkaar opgestelde trekkers van de ruim 50 deelnemers was al een indrukwekkend gezicht. De trekkers werden ter plaatse op een speciale weegbrug gewogen en aan de hand van het gewicht in klasse ingedeeld.

De deelnemers, uiteraard allemaal “mannen” maar ja ja ook “meiden” die iets met trekkers hebben, konden per klasse hun trekker aan de sleepwagen koppelen om te proberen deze zo ver mogelijk over de baan te slepen, uiteraard kreeg iedereen nog een herkansing.

De uitdaging was natuurlijk F-P  (full-pull is 100 meter) te halen maar dat was maar voor weinigen weg gelegd. Veel rook en motorgebrul betekende niet altijd een goed resultaat wat de speaker de uitspraak ontlokte “veel praat maar weinig daad”.

De prijswinnaars werden op het erepodium, geheel in de sfeer bestaande uit drie gestapelde kuilbalen gehuldigd. Uiteraard ontbraken de “Trekkermissen” ook niet en die hadden het zichtbaar druk.

De goed georganiseerde en vooral ook gezellige wedstrijd is zeker voor herhaling vatbaar.

 

Ab Spaan