Pas op voor de madenziekte!!!

maden2maden

Pas op voor de madenziekte!

Met warm en broeierig weer, moet men oppassen. Alle dieren met een vacht zoals konijnen, honden, katten, kippen, pony’s en schapen, die in de winter geschoren zijn, lammeren; ze hoeven niet aan de diarree te zijn!! Koeien met haren zoals Hooglanders, ze kunnen het allemaal krijgen.

Zijn ze onrustig, kijken ze veel achterom, likken ze en happen ze en zwaaien ze hevig met hun staart, stinken ze en zit er een vochtige plek in hun vacht, kijk dan goed want een niet ontdekte besmetting kan dodelijk zijn.

Verwijder de maden, knip de vacht er omheen weg, ontsmet de wond en doe er wondspray op. Wassen met een insecten dodend middel is ook goed.

Ook zijn er voor schapen en koeien en lammeren middelen te krijgen die de vliegen weren: Pour On geheten.

Zorg goed voor de dieren, want zij zijn afhankelijk van U!!

Groeten van Marjolein Steenstra