Staat uw fiets goed op slot????

Staat uw fiets goed op slot?

Nog steeds worden relatief veel fietsen gestolen. Daarom besteedt de politie samen met een aantal andere partijen van 1 tot en met 5 september extra aandacht aan fietsdiefstalpreventie.

In deze week letten politieagenten tijdens de surveillance en bij controles extra op fietsen waaraan te zien is dat ze mogelijk gestolen zijn. Zo geeft bijvoorbeeld een fiets zonder vast slot aanleiding om deze te controleren. Onder andere politiebikers worden speciaal belast met de opsporing van gestolen fietsen. Fietsdiefstal is echter niet alleen een zaak van de politie. Fietseigenaren kunnen zelf veel doen om te voorkomen dat hun eigendom wordt gestolen. In de diverse winkelcentra en in gebieden met veel fietsdiefstallen kunnen fietsers hierover tips op papier én in persoon krijgen. Bij de acties werkt de politie samen met andere partijen, zoals het Stadsgewest Haaglanden, gemeenten, leerlingen van middelbare scholen, buurtpreventieteams, fietsenstallinghouders en studenten van de opleiding Veiligheid van het Mondriaan College. Ook de stichting Biesieklette neemt deel aan de preventieweek door in alle fietsenstallingen preventieposters op te hangen en fietsregistratiekaarten beschikbaar te stellen.

Graveer uw fiets

Een speciaal graveerteam van het Fietsdepot Haaglanden graveert op diverse locaties gratis een uniek framenummer in fietsen. Uiteraard moet men wel met een aankoopbon of anderszins kunnen aantonen de rechtmatige eigenaar van de fiets te zijn. Fietsen die al een uniek framenummer of een chip hebben, worden niet gegraveerd.

Tips

Een promoteam van het Centrum Fietsdiefstal geeft vijf dagen lang preventietips op plekken waar veel fietsen worden gestolen en in de buurt van fietsenstallingen. Ook worden registratiekaarten uitgedeeld. Deze zijn ook via politie.nl te downloaden bij onderwerpen > fietsdiefstal.

Zet uw fiets altijd op slot. Gebruik het liefst twee sloten.

Maak uw fiets met één van de sloten ergens aan vast.

Gebruik goede sloten.

Zet uw fiets als het kan in een bewaakte fietsenstalling.

Waar en wanneer vindt u het promoteam en het graveerteam?

Dinsdag, 2 september 09.30 – 11.30 uur: Leidschendam-Voorburg, parkeerterrein winkelcentrum Leidsenhage, nabij Xenos