Aanvangstijd viering

Vorige week stond er een stukje in de Dorpsketting over de aanvangstijd van de viering op zondagochtend. Het stukje heeft voor nogal wat onrust en boze reacties gezorgd.

De tekst luidde dat het geen eenzijdig opgelegd iets moest zijn, maar zo is het bij velen wel overgekomen. De bedoeling van het stukje bleek gelukkig toch iets minder een bevel te zijn. Het was de bedoeling aan te geven dat het inroosteren van voorgangers en de korte tijd tussen vieringen, als een voorganger twee vieringen na elkaar heeft, een groot en groeiend probleem is. Met elkaar moeten we op zoek naar een oplossing. Op korte termijn zullen we daarvoor met de pastoraatsgroep en degenen die het rooster maken in gesprek gaan.

Voorlopig wordt u nog gewoon om 11 uur in de kerk verwacht.

Wordt vervolgd,  

Marianne Turk