Stompwijkse Oldtimerrit

oldtimerrit 1

STOMPWIJKSE OLDTIMERTOERRIT

Gisteren, 31 augustus, organiseerden Adri en Joost voor de 4e keer de enige echte Stompwijkse oldtimer toerrit. Vanaf 09.00 zag je de eerste auto’s in het dorp verschijnen en wat er uit de diverse garages en schuren te voorschijn kwam was niet mis. Prachtige auto’s en een aantal motors, bijna alle merken waren wel aanwezig. Iedereen had flink gepoetst, zodat de auto’s er allemaal glanzend bijstonden. De halve Dr. van Noortstraat stond vol, er was wat overlast, maar de meeste mensen genoten vooral van al dat moois.

Deelname bestond deze editie uit 55 equipes, er waren er aanvankelijk nog meer maar een aantal had zich ‘s-morgens afgemeld. Misschien startte het oudje niet of waren ze bang voor een regenbui, ze hebben in ieder geval wel wat gemist. De bonte stoet vertrok rond 10.00 vanaf het Blesse Paard richting Kinderdijk.  Via Moordrecht, Capelle a.d. Ijssel en Krimpen a.d. IJssel,

oldtimerrit 3

u raad het al, we moesten overvaren met het pontje over de IJssel richting Kinderdijk, daarna was er in Café de Krom in Oud Alblas een pauze ingelast.

Het zonnetje scheen heerlijk en toen de eersten alweer vertrokken kwamen de laatste auto’s aan.  Het lange lint van de diverse auto’s zorgden voor wachttijden bij het pontje, op zondag had de veerman het nog nooit zo druk gehad. Wij stonden er als een van de eersten en precies op dat moment ging de kerk uit, ze hebben daar nog een volle kerk, dus er was heel veel publiek bij de pont.

Na de stop ging het richting Groot Ammers, onderweg een enorme heftige, korte bui, dus het dak snel dicht.  Was plaatselijk want heel veel auto’s hebben helemaal geen regen gehad. In Groot Ammers weer met een pont overgezet, ditmaal een grote, naar Schoonhoven. Hier ging het even mis, onder de poort direct naar rechts…..wat iedereen ook keurig deed, helaas was het een doodlopend smal weggetje.

Dit zorgde voor de nodige hilariteit, ik hoorde van één auto dat zij Schoonhoven echt wel 5 keer doorkruist hadden. Maar lees je even verder dan kom je er al snel uit, Haastrecht, Hekendorp, Driebruggen (volgens mij waren er veel meer bruggen) en uiteindelijk via de Weipoort naar Hoveniersbedrijf Joost Janson. Hier stonden Marion en Roselien klaar met een hapje en een drankje, gezellig in de tuin napraten en nog even elkaars auto’s bewonderen. Er was onderweg een speurtochtje uitgezet en er waren diverse prijsjes, ook door het team Bennis/Janson geregeld.

oldtimerrit 2

Het was een prachtige tocht door toch weer nieuwe, voor ons in ieder geval, weggetjes in de polder en langs molens, waarvan die van Kinderdijk natuurlijk het apartste zijn.

Bedankt en op naar het jubileumjaar.

Ria Luiten