GroenLinks steunt duurzame vernieuwing

De Stompwijkseweg is nodig aan reparatie toe. Iedereen die daar overheen rijdt weet dat. De weg is onveilig voor auto’s, fietsers en voetgangers. En als we de weg gaan repareren, dan moet het wel goed gedaan worden. Geen halve maatregelen, waarmee we over vijf jaar opnieuw de weg moeten herstellen en allerlei dure onderzoeken moeten doen.

GroenLinks schrikt wel van de kosten van de reparatie van de weg. Meer dan 25 miljoen euro moet daaraan worden besteed – welke variant ook gekozen wordt. Met dat geld had de gemeente de bezuinigingen op maatschappelijke instellingen, wijkverenigingen, vrijwilligersorganisaties, welzijn, thuiszorg, culturele activiteiten en jeugdzorg kunnen opvangen. Daarnaast had de gemeente ook nog kunnen investeren in een keur aan duurzame maatregelen om de stad energieneutraal te krijgen.

Dat de weg op alle mogelijke manieren duurzaam moet worden gebouwd staat voor GroenLinks vast. Ook moet de weg echt veilig toegankelijk zijn voor fietsers en voetgangers. Het vrachtwagenverkeer mag de Stompwijkseweg niet weer kapot rijden. We roepen de bedrijven in Stompwijk daarom op om zuinig te zijn op de nieuwe weg. Om serieus te investeren in duurzaam, stil en efficiënt vrachtverkeer zodat de weg voor alle Stompwijkers en alle bezoekers nog lang mee kan.