Höwings Kumpel verrast in Voorschoten

höwings kumpel

Höwings Kumpel verrast in Voorschoten

Vice-kampioen van Nederland Kortebaandraverij

Zaterdag werd Höwings Kumpel met trainer en pikeur Wim van Buytene tijdens het Nederlands Kampioenschap Kortebaandraverij verrassend tweede. Höwings die vorig jaar zo glansrijk de kortebaan van Stompwijk had gewonnen, was niet een van de favorieten. Deze eer was weggelegd voor Iper Flying en Co Swagerman. In de eerste omloop klopte Höwings  Capital C (vorig jaar 3e in Stompwijk) gemakkelijk. De tweede omloop werd de kortebaancrack, Co Swagerman zijn tegenstander. Het werd een gevecht in het startvak. Beide pikeurs gaven elkaar geen meter toe. De eerste rit won Höwings, de tweede was voor Co. De kamprit was toch vrij gemakkelijk voor Höwings, vooral dankzij zijn sterke start. Zo waren wij in derde omloop. Bij de prijsuitreiking waren we dus al welkom.  Zenito Hanover werd de tegenstander in de 3e omloop.

In twee ritten verloor Höwings mede vanwege een korte galoppade. Het zat ons deze keer een keertje mee, want we werden bijgeloot, zodat we bij de laatste vier waren. Chaman Rapida met Ruud Pools werd vakkundig aan de kant gezet; in de finale! Het werd nu toch wel echt spannend. Zero Option Lane ging in de eerste rit te vroeg van start. Nog maar één ritwinst en het Kampioenschap was voor ons. De spanning was om te snijden. De tweede rit sprong Höwings en was de stand weer gelijk. De laatste rit van de dag moest de beslissing brengen. Beide paarden waren goed het startvak uit, eerst lag Höwings nog voor, maar al snel werd duidelijk dat Zero Option Lane met Jaap van Rijn de terechte winnaar was. Hij heeft verdiend gewonnen. De niet-verwachte tweede plaats voelde als een overwinning. Wij hebben weer buitengewoon veel plezier beleefd aan Höwings.

Pr Höwings Kumpel