Stompwijk Old Memories

old memories

Stompwijkse Old Memories

Afgelopen zondag 14 september onze

1e ontmoetingsmidddag

 

Een middag van fotoalbums en  plakboeken doorbladeren. De een kwam alleen langs om even wat af te geven, of om het te laten scannen. De ander kwam en bleef, genietend van de verhalen die werden verteld. Van de foto’s die op laptops stonden. Met vele vragen over en weer. Vragen met een antwoord. Ook werd de DVD  “Stompwijk: Het dorp en zijn kerk” getoond. Degene die aanwezig waren, keken naar de film en stonden versteld van de prachtige kwaliteit. Een bijzonder moment, vol herkenning en emotie. De DVD werd gekocht.

De  films uit 1961  en 1966  gemaakt voor een goed doel: “De Stompwijkse Sport”.           

Lees het krantenartikel en weet …..deze film is een kostbaar en historisch document. Een film waar bijna alle Stompwijkers op staan.

De filmdag 29 augustus 1961. Iedereen wist het, vandaag wordt er gefilmd! En Stompwijk was er, in hun mooiste kleding en ze zetten allen hun beste beentje voor.  Een uniek en onschatbaar document, 2 films met een tijdsduur van 45 en 65 minuten.  Bij De Stal te koop voor maar € 5.-

De middag is zeker voor herhaling vatbaar. Deze middag zijn nog meer Stompwijkers enthousiast geworden. Enthousiast voor het behoud van Stompwijks Erfgoed. Elke foto is een verhaal. Een verhaal van een familie, van een enkele persoon. Een foto die gaat leven als je weet wie het zijn of wat er gebeurde.  Is er geen verhaal, dan wordt deze foto een nietszeggend plaatje!

Kijk eens op de FACEBOOK pagina “Foto’s van weleer en herinneringen van Stompwijk”. Een pagina met meer dan 700 foto’s en 368 vrienden/leden.

Ik wil graag de volgende mensen bedanken:

· Leo van den Brink voor het leveren van de DVD’s.

· Gerard Suijten voor zijn enthousiasme en al het  materiaal wat hij meebracht en zijn boeiende verhalen.

· Ruud en José voor hun gastvrijheid.

· Alle bezoekers die, ondanks het mooie weer en de Vlietdagen, langs kwamen.

 

Namens de beheerders Truus