Huisverpleegkundige Florence helpt u op weg

Huisverpleegkundige Florence helpt u op weg

Florence houdt sinds oktober elke dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur spreekuur in de pastorie aan de Dr. van Noortstraat 88 in Stompwijk. Bent u 60 jaar of ouder en heeft u vragen over uw gezondheid of welzijn? Dan kunt u een afspraak maken voor het spreekuur. Huisverpleegkundige Carolina de Bruijn ondersteunt u graag met alles waar u zelf even niet uitkomt. Tegelijkertijd checkt ze uw gezondheid met een kleine controle.

“Ik ben een gids in de gezondheidszorg”, vertelt Carolina lachend. “Samen met u breng ik in kaart wat u nodig heeft. Ik laat u zien wat er allemaal mogelijk is en wat er onder meer vanuit Florence kan worden georganiseerd. Ik ken ook alle voorzieningen in Stompwijk en omgeving. U kunt vervolgens zelf besluiten waar u wel of geen gebruik van maakt. Ik adviseer u altijd te kiezen waar u zich het prettigst bij voelt.” Als huisverpleegkundige informeert Carolina onder meer over het innemen van medicijnen of het aanvragen van hulpmiddelen. “Maar soms ook over het leren leven met een chronische aandoening of we zoeken met elkaar een oplossing voor uw eenzaamheid.” Carolina vermoedt dat het tijdens haar spreekuur soms ook over heel andere dingen zal gaan. “Ik heb tot mijn 15e in Stompwijk gewoond. De kans is dus heel groot dat veel mensen mij al kennen!”

Kleine controle

Tijdens het bezoek aan de huisverpleegkundige krijgt u van Florence ook een kleine gezondheidscontrole aangeboden. “Ik controleer de bloeddruk, de suikerspiegel, het cholesterolgehalte en ik noteer uw gewicht en lengte”, zegt Carolina. “Op basis van die gegevens, bekijken we of er nog acties moeten worden ondernomen. Mocht uw bloeddruk of suikerspiegel bijvoorbeeld hoog zijn, dan zal ik u adviseren deze nog even bij u eigen huisarts extra te laten controleren.”

Aanmelden voor spreekuur

Als u als inwoner van Stompwijk graag eens met huisverpleegkundige Carolina de Bruijn in gesprek wilt, dan kunt u telefonisch een afspraak maken via 070 – 41 31 000. U krijgt een formulier toegestuurd, dat u ingevuld meeneemt naar uw afspraak. “Met het formulier brengen we alvast het een en ander in kaart”, legt Carolina uit. “We vragen u bijvoorbeeld om eventuele gezondheidsklachten die er zijn, welke medicijnen u gebruikt en waar u behoefte aan heeft in uw sociale leven. Die onderwerpen bespreken wij dan tijdens het spreekuur. Ik kan u daarmee heel gericht adviseren, zodat u zelf kunt besluiten wat u nodig heeft om uw gezondheid en welzijn te verbeteren. Graag tot ziens!”