Fietskring

fietskring

Fietskring

In april 2006 is mevrouw Riet van der Ham begonnen met verschillende kring-werk-groepen op te starten. O.a. wandelen, bijbel kring, mandalatekenen, spelletjes en de fietskring. Als enige is de fietskring nog overgebleven. Onder leiding van Ida de Winter en Annie van Rijn werden leuke tochtjes bedacht, waarbij de routes van de klavertje 4 fiets vierdaagse heel goed van pas kwamen. Nog steeds fietst een enthousiaste groep elke twee weken, afwisselend op woensdag of donderdag, een route van 25/30 km. De oudste deelnemer is 86! Vele kanten zijn we al op gegaan en menig leuke koffietent werd ontdekt. Want halverwege wordt altijd gestopt voor een kop koffie of thee en dan is de gezelligheid troef. Het verzamelpunt is de Laurentius kerk en als de klok half 10 geslagen heeft vertrekken we. Het is altijd maar afwachten hoeveel er zijn, het kunnen er vier maar ook zoals deze keer achttien zijn. Het gemiddelde is rond de tien personen. Iedereen is welkom en kan het bijhouden want het tempo ligt rond de 15 kilometer per uur. De laatste jaren nemen de fietsen met ondersteuning de overhand en dat is een leuke bijkomstigheid. We zijn bijna aan het eind van ons 9e seizoen, we fietsen nog een keer, en wel op donderdag 30 oktober. In het voorjaar is iedereen weer welkom. De datum vindt u hier en in de Dorpsketting.

Annie van Rijn

Overgenomen uit het blad Rondom de Kerk