Badgasten met hun club naar landelijke finale

badgasten 2Badgasten met hun club naar landelijke finale

Laatst werden in heel Nederland de regionale clubwedstrijden gezwommen. Bart Pardon en Jelsie van Ruijven gingen met een mooi spandoek naar het Hofbad in Ypenburg om het op te nemen tegen 14 andere clubs in onze regio. Bart en Jelsie zitten bij de sterke club LZ1886 uit Leiden. Dat deze club onder de kinderen zeer goede zwemmers en zwemsters hebben bleek al snel. Mede dankzij Jelsie en Bart stond LZ1886 al snel stevig aan de leiding.

Bij een van de estafettenummers was echter een Leids meisje te snel van het startblok waardoor een flink aantal strafseconden werden toegevoegd aan het totaal. Hierdoor zakte LZ1886 naar de tweede plaats. Ondanks een paar eerste plaatsen op de nummers die volgden kon de achterstand niet meer goedgemaakt worden.

De nummers één van elke regio plaatsten zich direct voor de finale. Van de 16 plaatsen zijn echter 6 plaatsen gereserveerd voor de snelste clubs die niet als eerste zijn geëindigd in hun regio. Een paar dagen later bleek dat een van deze 6 plekken voor LZ1886 was en kon er gejuicht worden. Gezien de snelle tijden die door andere clubs werden gezwommen gaat het lastig worden om bij de eerste drie te eindigen bij de landelijke finale in februari 2015. Dus Bart en Jelsie zullen de komende maanden met hun clubgenootjes nog heel wat moeten trainen om het succes van vorig jaar (tweede plek) te evenaren.

Ilona van Ruijven