VVZZ Zaalvoetbalkampioenschap 2015

VV/ZZ Zaalvoetbalkampioenschap 2015                                                                        

namens VV/ZZ Martijn Oudshoorn

Na een korte nacht, mijn zoon Jasper van 1 jaar wil graag altijd even de uitslagen doornemen om 6 uur in de ochtend, al weer vroeg in de “pen’’ geklommen om de tweede speelavond met u te delen. Om klokslag half zes kwam scheidsrechter Havik aan gesprint om het eerste fluitsignaal te geven van de eerste wedstrijd. F.C. Faas had vooraf een meesterplan bedacht om Vet-er-aan te verslaan. Een plan zoals alleen F.C. Faas dit kan bedenken. Het is niet te bedenken, laat staan te verklaren, maar het bezorgde Vet-er-aan grote stress, bijna rode vlekken. Zelfs de spelersvrouwen van F.C. Faas waren er helemaal stil van. Toen sloeg het noodlot toe.

De ervaren Guido van Leeuwen vond een gaatje in de hechte defensie en wurmde de bal via de binnenkant van de paal langs de verbouwereerde keeper Adrie van Santen. De aangeslagen strijders van F.C. Faas waren vervolgens helemaal van slag en moesten nog een doelpunt toestaan. Al met al een spetterend begin van een mooie voetbalavond.

In de tweede wedstrijd won De Toko ook zijn tweede wedstrijd, mede dankzij drie doelpunten van Timo van Marwijk. Daarna volgde de eerste puntendeling van deze editie. Witte Condors verspeelde een 0-2 voorsprong. NOAD gesteund door hun massale en luidruchtige achterban wisten dankzij Ken de Roode en Pim v.d. Arend toch nog langszij te komen.

Iets later op de avond moest titelverdediger F.C. Benson zijn eerste wedstrijd spelen tegen Hatseflatsers. Hatseflatsers, de laatste vier edities actief op de finaleavond, geen kleintje dus, had te kampen met veel blessures, maar begon sterk en kwam op voorsprong. Het spel ging over en weer en F.C. Benson deed uiteindelijk het beste wat je kunt doen om een tegenstander te verslaan, kansen benutten. Daar kon zelfs de beste keeper van editie 2011, Tiffany Graf, weinig aan doen. Hatseflatsers was zichtbaar teleurgesteld, maar er zijn nog twee speelronden te gaan en er is nog niets beslist. Kort daarna moest Freddy, al 20 edities actief, het tegen ‘’Goud van Oud’’ ZZ, al 31 edities actief, opnemen. Ronald van Santen, in een bloedvorm verkerend, zorgde met twee doelpunten voor een verrassende overwinning en bracht zijn totaal op vijf doelpunten en nestelt zich hiermee met stip op de tweede plaats van het topscorersklassement.

Dan even uw aandacht voor het damestoernooi. Wat doet het ons, als organisatie, en de deelneemsters deugd dat er zoveel publiek met grote aandacht de dameswedstrijden volgt en terecht! Er stonden weer twee dameswedstrijden op het programma en wat was het weer een schitterende reclame voor het damesvoetbal. Revenge of Boe! in uitstekende vorm moest hun topscoorster Manouk ’t Mannetje missen, maar begon desondanks als een wervelwind en kwam dan ook op voorsprong door Catja Rotgans.

Titelverdedigster Epiladies liet zich niet kennen en kwam door uitstekend samenspel op gelijke hoogte door de leidster in het topscoorsterklassement, Anouk Kulk. Het slot was voor Epiladies. Aisha de Bruin, Cindy Dubbeling en wederom Anouk Kulk, met haar vijfde van dit toernooi, lieten zien dat Epiladies niet zonder slag of stoot hun titel zullen afstaan.

Twee wedstrijden later was het Goal Diggers die via onze toernooidame Ilse Hogervorst op voorsprong kwam. Pietertjes wist zich even geen raad met de achterstand. Maar aan de hand van Yelka Osse, de onverwoestbare rots in de branding, was het Floor de Jong en vlak voor tijd Amber v/d Salm die uiteindelijk de punten na een boeiende wedstrijd binnenhaalden. Tussen de twee dameswedstrijden door liet ‘’Goud van Oud’’ Team O’Neill aan de hand van vader Edwin en zoon Tim Vurens, ieder twee keer scorend, in Team O’Neill’s 31e editie, het altijd tot op het bot strijdende VVVS puntenloos achter.  

Na de tweede dameswedstrijd gebeurde er iets unieks in Sporthal Meerhorst, bijna iedereen liet hun biertje en/of hun versnapering even staan, zocht een plekje op de tribune en ging als een zesde man achter hun helden staan.

Infinity, een groep jonge jongens met grote ambitie, zorgde vorige week al voor een ware voetbalshow en dat heeft het publiek gezien, gewaardeerd en het nieuws ging als een lopend vuurtje door het dorp. Voetbal blijft een volkssport, maar Infinity lijkt er zelfs in te slagen dat menig dame het spel van a tot en met z volgt en niet alleen de mooie benen en andere lichaamsdelen van haver tot gort onderling bespreekt. Ook in deze wedstrijd was het weer smaakmaker Jaco Sweere, die door twee doelpunten te scoren, een groot aandeel had in de overwinning. Verder was het Michel van Velsen, Killian Bol en Ian den Hartog die menig voetbalhart sneller liet kloppen en het publiek tot uitzinnige vreugde dreef. Infinity is bovendien de maker van het 60e en 120e doelpunt deze editie en is hiermee al twee keer in de prijzen gevallen: een voucher, goed voor 1 uur advies naar keuze, mogelijk gemaakt door Kantoor Zaal. Bescheiden als ze zijn, schonken ze hun laatste tegenstander TZN hun tweede prijs. Uiteraard werd dit zeer gewaardeerd door TZN. Na een ware volksverhuizing van de tribune naar de kantine moesten de Blauwe Duivels als laatste aantreden tegen de Leipe Loetjes. De altijd veel scorende Berry Beukers, goed voor twee doelpunten, en zijn neef Jeffrey, ook goed voor twee doelpunten, kenden we al, maar ene Geert Ammerlaan, die vestigde pas echt zijn naam. Door vier keer te scoren werd hij verkozen als man of the match en mocht hij trots een handtekening zetten op de bal der ballen, de toernooibal. Na afloop was de kantine weer een druk bezochte plek en wij als organisatie kwamen toevalligerwijs te zitten aan de bar. Naast ons zat een man die alleen Spaans praatte. Naast deze man zat Linda de Jong van Stichting Amigos en ineens viel het kwartje. Dit was onze kans om, als Nederlander, ons exportprodukt, de Frikandel, op de kaart zetten. Voorzichtig schoven wij de teamschotel voor de neus van deze man. En ja hoor de frikandel werd als eerste gepakt, bekeken en opgegeten. Wat toen volgde was een echt kippenvel moment. De man glom van oor tot oor en bedankten ons wel menigmaal. U raadt het al, de rest van de frikandellen waren voor deze man en genoten dat hij heeft, hartverwarmend! Volgende week geen VV/ZZ, 24 januari,  zie programma, gaan we weer verder, tot dan!

Voor uitslagen en programma zie site Stompwijk92