Badgasten weer goed op dreef

badgasten

Het was weer een druk weekend voor onze Stompwijkse badgasten. Zaterdag gingen Bart Pardon en Jelsie van Ruijven voor een regionale wedstrijd naar het nieuwe zwembad in Noordwijk. Jelsie mocht het eerste aantreden op de 200 meter wisselslag. Hierbij wordt eerst 50 meter vlinderslag gezwommen, daarna 50 meter rugslag, gevolgd door de 50 meter schoolslag en tot slot de 50 meter vrije slag. Jelsie liet hier zien dat ze in een bijzonder goede vorm steekt. Het was heel bijzonder dat ze deze 200 meter wisselslag begon met een PR (persoonlijk record) op de 50 meter vlinderslag. Hiermee plaatste zich gelijk voor de finaleserie op de 50 meter vlinderslag op het (NK) Nederlands kampioenschap in februari. Wie in vorm is, lijkt geen vermoeidheid te kennen. Dus ook haar eindtijd op de 200 meter wisselslag was goed voor een gouden medaille, een nieuw PR en plaatsing op het NK op deze afstand.

Bart werd kennelijk geïnspireerd door deze Stompwijkse medaille en zwom de 50 meter vrije slag in een nieuw PR en mocht daarmee de bronzen medaille in ontvangst nemen. Bart mocht bij de 200 meter wisselslag in de laatste serie starten (op basis van eerdere PR’s mogen de snelste kinderen in de laatste serie starten). Maar in de op één na laatste serie wist een jongen al 11 seconden onder het PR van Bart te zwemmen; Bart kon zijn borst wel nat maken als hij ook op deze afstand nog een medaille wilde halen.

Tijdens zijn race liepen twee jongens al snel uit op Bart. Bart lag in een nek-aan-nek-race met een andere jongen. Maar het tempo lag bijzonder hoog. De strijd in de nek-aan-nek-race wist hij nipt te winnen en zijn tijd was ook nog eens sneller dan de tijden die in de serie daarvoor waren gezwommen: een dik PR van 12 seconden en een bronzen medaille, maar geen puf meer om dit direct te vieren; maar dat werd een uurtje later weer goed gemaakt.

Tot slot mocht Jelsie nog even helemaal los op de 50 meter vrije slag. Ze zat nog in de flow van haar 200 meter wisselslag. Dus ook hier weer een dik PR, gouden medaille en een plaatsing voor de finaleserie op dit nummer bij het NK.

Sanne van Ruijven heeft zich laatst met haar ploeggenoten geplaatst voor de estafette (4×100 meter vrije slag) op het NK. Komend weekend mag ze naar Amsterdam om daar te strijden tegen de andere clubteams uit heel Nederland. Dit wordt voor haar weer een hele belevenis.