Vastenactie en Vastenmaaltijd

De zakjes voor de Vastenactie zijn verspreid. Ze worden opgehaald door vrijwilligers, u kunt ze ook inleveren in de bus achter in de kerk of bij de COOP. Donderdag 19 maart houden we om 18.00 uur in het Dorpshuis de Vastenmaaltijd. Een sobere maaltijd met soep en brood, passend in deze periode. Maar met aangenaam gezelschap en een moment van bezinning in deze hectische tijd. Hopelijk tot ziens.

Marianne Turk

 Wilt u zich opgeven voor de soepmaaltijd bij Annie van Rijn tel. nr. 071-5802059 of 06-28303464.  

Dit jaar steunt Vastenaktie SETIK

SETIK is een Katholieke organisatie die in Sri Lanka mensen helpt een menswaardig bestaan op te bouwen. Achter de mooie zandstranden, de exotische tempels en de prachtige lotusbloemen van Sri Lanka gaat een schrijnende werkelijkheid schuil. Er heerst bittere armoede in de binnenlanden van Sri Lanka en de sporen van de jarenlange bloedige burgeroorlog tussen de Singalezen en de Tamils, die 26 jaar duurde, zijn nog lang niet uitgewist.

Op de wereldberoemde theeplantages wordt tegen beschamend lage prijzen keihard gewerkt. Ze leiden een moeilijk, vaak uitzichtloos bestaan, dat grenst aan slavernij. De theeplukkers wonen in krotten. Moeders en vrouwen trekken naar het Midden-Oosten om er als huishoudster geld te verdienen. Medewerkers en vrijwilligers van SETIK proberen de nood te lenigen.

Namens de MOV