Kortebaanseizoen geopend!

kortebaan

Kortebaanseizoen geopend!

Beginnend met een ietwat somber weertje werd op het Alkmaarse ovaaltje het kortebaanseizoen ingeluid. Zoals ik verleden week al vermeldde stond er een bijzonder aantrekkelijk programma op ons te wachten. En dat werd het ook!

Buiten de “normale” langebaan ritten werd na 13 jaar de megasprint voor  kortebaners weer in ere hersteld. Even ter inleiding: de megasprint wordt over een afstand van 700 meter gereden. Bij deze sprint wordt gebruik gemaakt van een bocht wat anders is dan de gebruikelijke kortebaan die in een rechte lijn wordt gereden. 50 Meter moeten de dravers in hun eigen baan blijven maar in de bocht mag er positie worden gekozen.

Het knockout systeem wordt gehanteerd, dat betekent één keer lopen en de  winnaar gaat over naar de tweede omloop. De draaistart en de aanwezige top van kortebaandravers zorgden dat de liefhebbers van deze paardensport de ballen in hun buik kregen. Black Pearl Trans R en Edo Venus en beide uit het entrainement van Aad Pools haalden de finale. Maar Manon Pools met Black Pearl was haar vader te snel af!

Een terechte winnaar en een goede tweede maar het publiek heeft verscheidene dravers in puike vorm gezien en dat belooft wat van het jaar! De zon was halverwege de dag overvloedig gaan schijnen en met de gelegenheidskoers waar wij Stompwijkers stiekem toch op zaten te wachten, baadde de baan in het zonlicht. Cees met Cool and Fanatic hadden de pech om in het tweede gelid te moeten starten. Dan valt het ook niet mee om de kopgroep te bereiken.

Halverwege de koers probeerde Cees het zeker wel en wij zagen Cool and Fanatic accelereren en naar voren komen. De zenuwen gierden door ons lijf zou het lukken? Maar de afstand van 2060 meter bleek toch te lang en Cool had te veel moeten geven om het te halen.

Rob Slootbeek met Yoshi Bobber, afgevaardigde van Lisse, kon met zijn startnr 1 de eerste plaats veroveren.

Nu ja volgend jaar beter en hopelijk wat meer geluk want we gaan er vanuit dat Cees ons ook dan wil vertegenwoordigen. In ieder geval was deze dag een prachtige opening van het kortebaanseizoen .

Op naar Assendelft waarop 2 mei de eerste kortebaan van het jaar zal worden verreden. 

Namens Nooit Gedacht, Conny Oliehoek