Toernieuws Toerclub Stompwijk

toerclub reeuwijkse plassen

Toernieuws Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag reden de A en B groepen de rit naar Haastrecht. De C ging naar Wateringen. Dankzij de goede weersverwachtingen was het opnieuw lekker druk. We telden ongeveer 73 fietsers aan de start. Met een groep van maar liefst 14 man vertrokken wij via de Bovenmeer. Al bij Benthuizen ging het even mis door een misverstand tussen de mannen op kop. Als de rechtse rechtdoor wil en de andere rechtsaf dan kom je elkaar ongewild tegen. Gelukkig ging het niet hard en krabbelden we allebei snel weer overeind. De schade viel mee en we vervolgden onze route. Bij Moordrecht ontdekten we dat niet alleen de oude oprit naar de A20 is verdwenen, maar dat er nu ook een mooie fietstunnel onder het spoor is gekomen. Hier dus geen oponthoud meer. Ook bij Gouda een mooie fietsbrug ontdekt onder het viaduct door en verderop weer een nieuwe fietstunnel bij de oprit Gouda. Zo wordt er op een hoop plekken gewerkt aan de veiligheid voor fietsers. Een goede zaak! Via wat omzwervingen door de Reeuwijkse Plassen bereikten we Haastrecht. De A2 (11) zat al buiten en de A3 (11) arriveerde ook net voor ons. Even later schoof de B ook aan op het terras, zodat het gezellig druk was. Na de koffie reden we nog een stukje verder voordewind naar Papekop, maar daarna moesten we toch maar eens terugkeren. De aangewakkerde wind was nu veelal (schuin) op kop en zij die nog niet zo veel gefietst hadden zochten beschutting achter de sterkeren. Op de Hoogeveenseweg werd een 2e waaier gevormd, zodat we niet met de halve groep op het kantje hoefden te rijden. Wel zo veilig. Na bijna 90km reden we door het tunneltje Stompwijk weer in.

Arno van Rijn

toerclub appeltaart

De B-groep was op deze zonnige zondag opgesplitst! De B-1 onder leiding van Jaap de Jong heeft met z’n 9-en (5 mannen/4 vrouwen) de tocht naar Haastrecht v.v. gereden. Margriet Koot stond na haar blessure ook weer aan de meet en Cees van Winsum (van de A3) is overgestapt(?) naar de B. De B-2 (bestaande uit Wim Loomans, Wim Overdevest en mijn persoon) is conditioneel nog niet ver genoeg om de rit naar Haastrecht aan te kunnen, dus was een kortere route geboden. Daarom zijn we op de heenweg met de C-1 meegereden naar de koffiestop in Wateringen. Lekker achterin de groep bereikten we na ca. 25 km de koffiestop in de “De Bonte Haas”. Bij aankomst vroeg Annie aan ons “konden jullie het bijhouden?” Ja hoor Annie, geen probleem. Het appelgebak met slagroom bij de koffie smaakte als vanouds! De terugweg, meest voordewind, hebben we met ons drieën gereden. Via Delft en de Vlietlanden bereikten we Stompwijk. Thuis in Leiden stond de teller op 60 km.

Hans Heemskerk

De C-groepen

Vandaag stond er de koffietent “De Bonte Haas” op de kalender. Gelukkig was de temperatuur aangenamer dan vorige week, alleen de wind hadden we tegen. Met een grote groep (15, incl. 3 B-leden) reden wij richting Zoetermeer, Leidschenveen, Nootdorp naar Delft. Bij het spoor wordt al heel lang gewerkt aan de weg en daarom ging het via allerlei straatjes en omwegen naar de brug over de A4. Daar was het weer bekend terrein en kwamen we als eerste groep bij de koffietent in Wateringen aan. Het was al aardig druk in het bij fietsers populaire koffiehuis. De bediening ging toch wel goed en al vlot stond de koffie voor ons. Toen was inmiddels ook de C2 aangekomen met zijn 8en. Terug de vrij bekende weg door Sion langs een nieuwbouwwijk daar, uitkomend bij het Haantje. Over de nieuwe fietsersbrug over de Vliet, lekker voor de wind, zo naar Leidschendam. Daar haakten wij af en reed de groep verder door, waarna ze zo rond 12.00 uur met vermoedelijk 45 km. aankwamen in Stompwijk.

Annie van Rijn

De C2 vertrok met 8 fietsers naar Wateringen. Voor Stijn en ondergetekende was het vandaag de eerste rit. Tot aan Nootdorp reden we achter Annie van de C1 aan. Toen bogen wij af via de Brasserskade naar Delft en dwars door het centrum en ‘n ommetje bij de spoor via het Woud kwamen wij met 26 km op ons koffie adres. Het was ’n gezellige drukte binnen met veel fietsers en wandelaars. Voor de terugweg werd gekozen om via Den Hoorn en het Delftse Hout te gaan. Daar veel drukte van een hardloopwedstrijd. Wij fietsten rustig achterelkaar en moedigde de lopers aan! In Nootdorp bij de Nieuwkoopseweg ook veel drukte vanwege KOM IN DE KAS! Voor het windje ging het lekker en we waren om even na 12.00 uur thuis met 46 km op de teller. Voor volgende week: op naar de bollen!

Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot

toerclub bollenveldenAanstaande zondag staat voor alle groepen de tulpentocht naar Lisse op het programma. De captains zullen weer een mooie route langs de bloeiende bollenvelden proberen te vinden. De A rijdt ongeveer 80km, de B 70km en de C 55km. Vertrek is weer om 9.00u vanaf de sporthal.