Voorzieningen Stompwijk

Voorzieningen Stompwijk

Samenwerken voor voorzieningen in Stompwijk Het Dorpshuis, de bibliotheek aan de Vliet, Kinderopvang Zoeterwoude en Jeugdgezondheidszorg Zuid- Holland West werken in Stompwijk samen om de toekomstige voorzieningen in het dorp te behouden. Zij maken van de nood een deugd nu het Kulturhus pas halverwege 2017 kan worden opgeleverd.

Kinderopvang Zoeterwoude kan door medegebruik van ruimtes van de Jeugdgezondheidszorg Zuid- Holland West in het Kruisgebouw de buitenschoolse opvang uitbreiden en haar wachtlijst opheffen. De jeugdafdeling van de bibliotheek verhuist naar de school. In het Dorpshuis komt een servicepunt van de bibliotheek. Door vaker te rouleren is er met minder boekenkasten een divers en actueler aanbod van titels. De bibliotheek is ook vaker open. Er komt ‘free internet’ en meer mogelijkheden voor computercursussen.

Marijke van Doeland,

Communicatieadviseur