N206 Stompwijk: weekendafsluiting in mei

N206 Stompwijk: weekendafsluiting in mei

Op de N206 bij Stompwijk vindt van vrijdag 1 mei 20.00 uur tot maandag 4 mei 05.30 uur een weekendafsluiting plaats. Het betreft het weggedeelte vanaf de Meerpolder (nabij Zoetermeer) tot de kruising Doctor van Noortstraat/Oosteinde. Ook de Meerlaan vanaf de kruising Meerlaan/Jan Koenenweg tot de kruising Meerlaan/Klaverblad én de Meer- en Geerweg zijn dan afgesloten.

De provincie Zuid-Holland voert in die periode werkzaamheden uit aan de rotonde bij de kruising Meerlaan/Jan Koenenweg. Stompwijk is dan alleen bereikbaar vanuit de richting Zoeterwoude-dorp. Het doorgaande autoverkeer tussen Zoetermeer en Zoeterwoude-Dorp / Leiden en vice versa wordt omgeleid via borden. Doorgaande (brom)fietsers en voetgangers worden ter plaatse om het werkterrein geleid. Buslijn 400 van R-net wordt omgeleid via de A4. Tussen Leiden en Stompwijk worden pendelbussen ingezet.

Geleiderail

Tijdens de afsluiting wordt ook gestart met het plaatsen van een geleiderail tussen de rijweg en het fietspad over het weggedeelte vanaf Stompwijk tot Zoetermeer. Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot en met vrijdag 15 mei en vinden overdag op werkdagen plaats. Het verkeer wordt door verkeersregelaars ter plekke om deze werkzaamheden geleid. Houdt u hier rekening met mogelijke vertraging.

Werkzaamheden

De provincie voert groot onderhoud uit op de N206 om de verkeersveiligheid en doorstroming op de weg te verbeteren. Onderdeel van dit onderhoud is de aanleg van een rotonde op de kruising Meerlaan/Jan Koenenweg en het vervangen van een brug over de Ommedijksewatering.

Overlast

Hoewel de provincie er alles aan doet om de overlast tot een minimum te beperken, is ongemak niet te voorkomen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Meer informatie

Volg ons op Twitter (twitter.com/verkeerzh). Lees meer op de webpagina N206 ( www.zuid-holland.nl/n206  Zoetermeer – Leiden).