Activiteiten Stompwijk helpt Nepal

nepal 2nepal 1

Beste allemaal,  

De beelden die we dagelijks over Nepal op televisie zien, zijn schokkend. Inmiddels zijn al meer dan 7.000 mensen overleden aan de gevolgen van de aardbeving. En meer dan 14.000 mensen zijn gewond. Ook wij, Ilse Verweirder en Mariska van Es—de Jong, hebben in spanning gezeten of onze vrienden in Nepal nog in leven waren. Gelukkig kregen wij het verlossende bericht dat zij niet ernstig gewond zijn geraakt, maar wel zijn ze echt alles kwijt. Hun huis, hun spullen, hun winkel. Zij moeten weer vanaf nul beginnen. Helaas zijn ook familieleden, vrienden en bekenden overleden. En daarom willen wij écht iets gaan doen voor Nepal.  

Noodhulp bieden

Wij hebben de actie Stompwijk helpt Nepal opgezet. Dat doen wij omdat wij vaker in Nepal zijn geweest en – als de situatie het toelaat – zelf naar Nepal willen reizen om noodhulp te verlenen. Zo blijft geen enkele cent aan de strijkstok hangen. Ook hebben Nepalese sociaal werkers ons gevraagd om de kinderen afleiding te bieden met culturele activiteiten.  

Diverse acties

Daarom organiseren wij de gehele maand mei diverse acties om geld in te zamelen. Dit geld komt geheel ten goede aan de Nepalese samenleving. Uiteraard betalen wij de kosten voor onze vliegtickets en ons verblijf zelf. Wij hopen dat u Nepal wilt steunen en zelf geniet van alle leuke activiteiten die wij willen organiseren.


Activiteiten Stompwijk helpt Nepal

3 mei    Inzamelingsactie tijdens de Elfdorpentocht. Dankzij de inzet van het personeel van Het Blesse Paard en vele, vrijgevige fietsers     werd dit een groot succes.

8 mei    Inzameling bij besloten jaarfeest van vriendengroep Thank God it’s Friday in Stompwijk.

12 mei   Presentatie over Nepal bij Vrouw Actief

14 mei Leuke activiteiten voor volwassenen en kinderen en heerlijke versna- peringen bij de boerderij van de familie Juffermans, Oosteinde 21 in Stompwijk. Deze prachtige boerderij en het rietdekkersbedrijf zijn een stop bij de Polderdag 2015.

14 mei Minifestival bij De Zingende Zaag aan de Bovenmeerweg 33 in Stompwijk voor familie, vrienden, dorpsgenoten en allen die zich betrokken voelen. Kom en geniet van live muziek, heerlijke huisgemaakte lekkernijen, prachtige gedichten, smakelijke pizza’s met een lach, massages, zelf kunstwerken maken, kinderactiviteiten, Nepalese klanken, pannenkoeken, grabbelen en nog veel meer.

Hele maand mei     Er staat een collectebus bij Massagepraktijk Tini Lansbergen en bij Bloemsierkunst De Passie

nepal 4nepal 3

Wil je meer over ons weten? Volg ons dan op Facebook.com/stompwijkhelptnepal,

bel 06 – 15 46 44 89 of mail: info@zingendezaag.nl

Uiteraard doen we alles voor het goede doel met enorm enthousiaste sponsoren. Hartelijk dank daarvoor! Komt allen, geniet en help ons mee! 

Groeten van Ilse Verweirder & Mariska van Es-de Jong
en nog veel meer enthousiaste Stompwijkers