Roparun 2015

bonita v.d. Voort

Roparun 2015                           

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Dit wordt ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit fietsers en andere mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. De teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit ongeveer 25 personen.

Nu ga ik meedoen met het Roparunteam 178 van MCH en Bronovo-Nebo. Wij starten op zaterdagmiddag 23 mei om 16.00 in Parijs en zullen dan op tweede Pinksterdag 25 mei ’s middags rond 15.00 op de Coolsingel in Rotterdam aankomen.

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor dit goede doel. Hiervoor organiseren de teams allerlei acties. Ik zal daarom vanaf zaterdag 9 mei collecte gaan lopen in Stompwijk. Ik hoop op deze manier ook een goede bijdrage te mogen leveren. U kunt natuurlijk ook doneren aan ons team via de website van de Roparun.

Via de Roparun app kunt u ons ook volgen van Parijs naar Rotterdam.

Bonita van Vliet