Celtic Night

celtic night

Celtic Night

Celtic Night was het thema van het Koningsnachconcert van Fanfare Juliana.

Op zondag 26 april gaven zij een spetterende uitvoering in de sporthal, samen met de Ierse Folkband Blue Monday, verteller Ben en Jazz Like That.

Om kwart voor 8 zat de zaal al stampvol en moest ik een stoel uit de kantine halen om nog een plaatsje te bemachtigen. Er werden door medewerkers van de Fanfare nog meer stoelen neergezet en ook deze waren zo bezet. Een 250-300 man zat er wel binnen. Het optreden begon met een Iers verhaal over een arm jong Iers gezin, waarvan de man Paddy naar het noorden afreist om werk te vinden.

De muziek was aangepast aan het verhaal of het verhaal aan de muziek, maar het was in ieder geval goed afgestemd. Tussendoor traden de diverse groepen van Jazz Like That op. De opkomst was in Ierse stijl met kleurige linten en uiteraard de Ierse kleur groen. Ook de Ierse dans hadden zij zich eigen gemaakt, het was geen Riverdance, maar ik neem mijn petje af voor zowel de jongste, de middelste, maar zeker ook de oudste groep. Ze gaan daar toch maar staan dansen voor een grote groep familie, vrienden en andere enthousiastelingen. Mijn complimenten !

Het verhaal is te lang om in het geheel te vertellen, maar na 21 jaar kwam Paddy weer thuis nog net zo arm als hij vertrok, alleen een paar wijsheden rijker.

Al met al een meer dan geslaagde avond, met mooie muziek van zowel de fanfare (het lijkt wel of jullie steeds beter worden onder de vakkundige leiding van Richard Vrijhoef) als de folkband Blue Monday, een gezellig praatje, een paar speciale optredens onder leiding van Carmen en Maria.

Het bleef boeiend van het begin tot het eind en daarna was het in de kantine ook nog lang gezellig, niet met whisky maar met een biertje en een wijntje.

Hopelijk hebben jullie volgend jaar ook weer een mooi thema, dit jaar was het super goed dus het zal niet meevallen om dit te overtreffen.

Ria Luiten