Polderdag

polderdag ria luiten

Polderdag

Donderdagochtend 10.00 u was voor mij het startsein van de polderdag. We hadden bij Aswieta afgesproken met een groepje en na het inleggeld betaald te hebben en het routeformulier ontvangen te hebben, vertrokken wij richting Zoeterwoude. We moesten natuurlijk wel even langs bij Hoeve Weltevreden van Joost en Annemarie Juffermans. We waren een van de eersten en konden de fietsen nog gemakkelijk kwijt op het door Kees gereserveerde plekje. Wat zag het er allemaal gezellig uit, zowel binnen als buiten. Vanwege de actie Stompwijk helpt Nepal waren er allerlei spontane acties zoals verkoop van heerlijke cup cakes gemaakt door de kinderen, paardje rijden, springkussen, auto parcours, schilderijen verkoop etc. Dus we zijn wel een poosje blijven hangen, wat werd het druk! Daarna de route Wassenaar gefietst, we hebben alle omliggende plaatsen bezocht zoals Katwijk, Valkenburg, Rijnsburg, Oegst-geest, Voorschoten en Wassenaar. Bij het Valkenburgse meer was het goed toeven en later is er nog een tussenstop gemaakt bij een lathyrus kwekerij, waar ook een paar robuuste mannen een lekker makreeltje aan het roken waren voor het  KWF . Er was uiteraard nog veel meer te bekijken, maar wij wilden ook even genieten van de Nepalese muziek en dans bij de Zingende Zaag. Hier kwamen wij om vijf uur aan en wat was het daar nog een feest. Een feest van saamhorigheid en gemoedelijkheid, er werd symbolisch verbinding gemaakt met Nepal met gedichten en met wilgentakken. Het was supergoed georganiseerd door Ilse en Mariska en uiteraard met hulp van een hele groep enthousiaste vrijwilligers. Last minute, geïmproviseerd, maar het stond als een huis! Bedankt voor jullie gastvrijheid en gelukkig is er heel veel geld opgehaald en wordt dit door jullie persoonlijk aan het meest geschikte project geschonken.

Het was in ieder geval een win-win dag voor iedereen.

Ria Luiten