Rozenkransmaand

mariaaltaar

Rozenkransmaand

In de maanden mei en oktober wordt in onze kerk op donderdagavonden de rozenkrans gebeden. Behalve met Hemelvaartsdag: dan is het op woensdagavond. De voorganger is al een jaar of twaalf Jan van Rijn, die samen met de koster  ook alle voorbereidingen uitvoert.  Aan het begin van de bijeenkomst wordt een bekend Marialied gedraaid op CD. Ook het oude Mariavaandel  van de vroegere Maria congregatie vindt een plaats bij het Maria altaar. En het Mariabeeld wordt samen met bloemen op het altaar gezet. Er is meestal een vast aantal bezoekers, waaronder ook jongeren. Na het openingsgebed volgt de rozenkrans waarbij ook per keer de geheimen worden genoemd. De blijde, droevige en glorievolle geheimen, zoals ze bij een rozenhoedje horen. Bij elk tientje wordt ook een aparte intentie gedaan. Bij het laatste is dat een persoonlijke intentie. Na de rozenkrans volgt nog de litanie van Maria. En het slotgebed. Een mooie traditie waarbij iedereen van harte wordt uitgenodigd.

Agnes van Boheemen Vollebregt

Overgenomen uit Rondom de Kerk