Stompwijk helpt Nepal

nepal 2

Stompwijk helpt Nepal

Mei was de actie-maand van Stompwijk helpt Nepal. We zijn ontzettend trots en dankbaar om aan jullie te kunnen melden dat we met elkaar het geweldige bedrag van € 17.806,20 hebben ingezameld! Dat hadden we nooit durven dromen. De mensen in Nepal zijn jullie allemaal enorm dankbaar.

Ilse en Mariska spraken elkaar vlak na 25 april, de dag van de aardbeving in Nepal. Het gevoel dat we iets moesten doen was overduidelijk. Het begon met allerlei kleine ideetjes, maar langzamerhand groeide het uit tot het organiseren van een minifestival. Heel Stompwijk heeft zich van haar beste kant laten zien. En ook allerlei mensen van daarbuiten!

Een speciaal woordje van dank gaat uit naar Mechanisatie- en constructiebedrijf Blijleven uit Pijnacker, Stichting Kringloop de Stal en Stichting Amigos die prachtige schenkingen hebben gedaan. Maar ook alle kinderen die auto’s hebben gewassen, hun spaarpotjes hebben leeggemaakt en alle kleinere bijdragen waarderen we enorm. Bloemsierkunst De Passie en Sportmassage praktijk Tini en Mike Lansbergen, VrouwActief, de mensen die de Polderdag, de Elfdorpentocht en de Wandeltocht Rondom Stompwijk hebben georganiseerd, bedankt voor jullie enthousiasme. 

nepal 3

Ondertussen is er geld overgemaakt en op de juiste plekken terecht gekomen. Portal Bikes is een lokale organisatie die golfplaten gebruikt om regentijdbestendige shelters van te maken. Shelter betekent onderdak, het is een tijdelijke woonvoorziening. Met onze donatie kunnen we 48 shelters laten bouwen in de ernstig getroffen provincie Kavre, vlakbij Kathmandu. De shelters bieden onderdak aan bijna 400 mensen. Deze mensen komen droog de regentijd door, een belangrijke basisvoorwaarde om gezond te blijven en hun leven weer op te pakken. De golfplaten kunnen ze – als hun huis af is – gebruiken als dak.

nepal afscheid Ilse

Ook in het dorpje Chhinkha in Oost-Nepal is geld aangekomen. Zo ontvangt boer Maila – van wie het vee is weggespoeld door een aardverschuiving – geld voor een nieuw waterbuffel om zijn land mee te bewerken. Daarnaast hebben we geld gestuurd voor drie gezinnen van wie hun huis onbewoonbaar is geworden. Zo kunnen zij weer bouwen aan hun toekomst. Twee prachtige eerste bijdragen.

Ilse inventariseert op dit moment andere mogelijkheden om het geld goed te besteden. Ilse is afgelopen zaterdag vertrokken naar Kathmandu. Met tassen vol kleding, speelgoed en pennen. Ze zal verblijven bij haar goede vriend Bharat. Hij is sociaal werker en heeft een licentie om noodhulp te verlenen. Samen met Bharat zal ze een bezoek brengen aan Unicef en Children’s Art Museum Nepal, een project dat creatieve therapie gebruikt om traumatische ervaringen bij kinderen te helpen verwerken. We houden u op de hoogte.

Mariska en Ilse