Toerclub Stompwijk

Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag stond voor alle groepen de clubrit naar De Meije op het programma. De voorspellingen op de diverse sites en app’s waren niet goed maar ook niet eensgezind. Er zou regen komen, maar hoeveel en hoe laat was afwachten. ’s Ochtends bleek het wat te regenen, maar vonden 23 fietsers het toch de gok waard om op pad te gaan.

toerclub 2

De A1 vertrok met z’n vieren voor een mooie route met weer eens wat andere wegen dan gewoonlijk. Altijd leuk om wat te variëren, zodat je soms op een andere manier op de bekende plekken uitkomt. Met vele kilometers langs de Kromme Mijdrecht en door de Meije werd het ook een slingerroute. Het was al vrij snel ook droog geworden, dus uiteindelijk nog goed te doen. De koffiestop in de Meije was voor alle groepen gepland bij de Hollandse Boerderij. Een groepsaccommodatie met camping en terras. Normaal kijkt de eigenaar ’s ochtends of het terrasweer is en anders gaan ze niet open. Maar omdat wij van tevoren netjes gebeld hadden konden we vandaag toch terecht, in de boerenschuur. Tafels en stoelen stonden gereed en de catering was ook uitgestald. Heerlijke appelpunten voor bij de koffie. De 3 van de B zaten daar al en ook de C1-C2 combinatie was ons voor. Jammer dat de opkomst door het weer nogal tegenviel. Zeker toen bleek dat de A2/A3 met z’n 8en niet van deze koffietent wisten en in de nieuwe Halve Maan neergestreken waren. Over service hadden we desondanks niet te klagen, want toen een van de rijders aangaf koude voeten te hebben kon zelfs de terras-heater aangestoken worden.

Op de terugweg was de zuidwestenwind aardig aangewakkerd en misten we de hulp van onze thuisgebleven fietsmaatjes wel. Na ruim 95km waren we dan ook blij dat we weer terug in Stompwijk waren.

Arno van Rijn

Verslag C1 en 2

toerclub 1

Zondagochtend 8.30 uur bij de start worden de C1 met de letterlijk C2 samengevoegd, dan leek het nog wat. De meesten wielrenners lagen zeer waarschijnlijk nog op één oor naar het zachte getik van de regen op het dakraam te luisteren. De Meie staat op het programma, een prachtige rit door de Zuidbuurt, via de Weipoort richting Alphen aan den Rijn. We pakken natuurlijk de stille weggetjes en vogels heten ons fluitend welkom. Een prachtig natuurgebied leidt ons via het stiltegebied van tussen Zwammerdam naar De Meie. Ik heb even gegoogled naar “stiltegebied” en wordt bevestigd dat stilte een bewezen positieve invloed heeft op onze gezondheid en ons welzijn. We zijn hard aan koffie toe als we welkom worden geheten door Camping De Hollandse boerderij. Door het miezerige regentje waar je net niet nat van wordt, gaan we lekker binnen zitten en ademen de sfeer en rust in van het boerenleven, waar ze hier reclame mee maken.  Ze hebben op 70 fietsers gerekend! Maar we kunnen met zijn 15-en niet al het gebak aan wat klaar staat. We hebben nog hoop op de een andere ploeg van 7, maar die hebben waarschijnlijk een ander koffiehuis gevonden. We zien ze daar in ieder geval niet en later suizen ze ons voorbij. Er zat nog een groepje wielrenners, echte mietjes die de kachel wel konden gebruiken om hun kouder wordende spieren op te warmen.

We hervatten de tocht en vergapen ons aan de prachtige boerderijen die hier gelegen zijn. De wind gaat trouwens steeds harder waaien en het wordt steeds rustiger om ons heen en dat had niets met het stiltegebied te maken. We hebben onze adem hard nodig om tegen de wind onze weg naar huis te vinden. We pakken deels dezelfde weg, wat geen straf was om later via Bodegraven en in Hazerswoude pakken we nu de dorpskant. Door de Weipoort pakken we het kerkpad richting huis.

Mijn niet geheel opgeladen batterij haalt het door bijzonder zuinig te rijden en af en toe zelfs uit te zetten, daar waar we voor de wind hadden en slaat bij de sporthal af. Nou de rest haal ik dan nog wel. Bekaf en met 64 km op de teller plof ik op de bank om bij te komen. Frisse lucht voldoende gehad en er is ook weer aan de botopbouw gewerkt. Voldaan dus.

We wensen de deelnemers van de driedaagse volgende week veel plezier toe, geen regen en veel voor de wind. De rest gaat richting het Zeeltje.

Petra

Het verslag van de C2 van vorige week

De C2 vertrok met 8 fietsers voor de wekelijkse club rit en voor 2e Pinksterdag stond Leimuiden op de agenda. De heenweg ging door Zoeterwoude, Leiderdorp richting Roelofarendsveen en dan langs de Ringvaart naar de koffiestop. Tegen de wind in koos de captain voor lange en brede wegen. Als eerste groep en na 27 km kon de koffie met appelpunt besteld worden. Al gauw druppelden de andere groepen binnen en was het een en al Stompwijkse fietskleding wat je zag. Voordat iedereen zijn fiets gepakt had voor de terugweg, klonk er ineens: “Hallo Stompwijk” en fietste Dorien v.d. Arend voorbij. Dat is altijd leuk, als je bekenden tegenkomt. Er waren nog twee verplichte stops, omdat er bruggen open gingen. Ja, de pleziervaart is ook weer begonnen. Hadden we heen nog bewolking, nu kwam de zon om ’n hoekje kijken en werd het aangenamer. De route van de terugweg waren de polders van: Rijnsaterswoude, Woubrugge, Koudekerk a/d Rijn, Hazerswoude-Rijndijk, Zoeterwoude en als sluitstuk Stompwijk. Ik klokte precies 55 km af en gelijktijdig hoorde ik de kerkklokken 12.00 uur slaan. De dag kan beginnen!

Lia de Jong– Zwetsloot

Dit verslag van Lia wilden wij u niet onthouden. Door onduidelijke communicatie kregen wij dit te laat binnen, redactie

Aanstaande zondag staat voor de A (90km) en B (85km) de mooie rit naar Vlist op het programma. De C gaat naar ’t Zeeltje in Bleiswijk voor een rit van 45km. Vertrek is weer om 8.30u vanaf de parkeerplaats bij sporthal.

Daarnaast vertrekt vrijdag een gemêleerde groep van B en C fietsers voor de 3daagse naar Waverveen. We wensen hen veel fietsplezier en gezelligheid toe