Sportieve outdoorvaardigheid Blesruiter-menners bij de familie Turkenburg aan de Stompwijkseweg

blesruiters 2

Sportieve outdoor vaardigheid  Blesruiter-menners bij de Familie Turkenburg aan de Stompwijkseweg

Piet Turkenburg had eind vorig jaar tijdens de evaluatieavond van de Blesruiter-menners aangeboden dat op zijn land een wedsstrijd gehouden mocht worden.

Gezien de beperkte terrein mogelijkheden van de Blesruiters was dat niet tegen “dovenmansoren” gezegd en zo kon afgelopen zondag  de geplande outdoor-vaardigheid bij de fam. Turkenburg verreden worden.

Het land lag er geweldig bij (net gemaaid) en er was meer dan voldoende ruimte voor het plaatsen van de 5 hindernissen en een vaardigheid en was er bovendien genoeg ruimte om in te rijden en te parkeren.

Zaterdag werd met vereende krachten de hindernissen opgebouwd, hindernissen die soms best pittig waren bovendien was de laatste hindernis in een laagte in het land geplaatst en middels de watertank van Piet voorzien van het nodige water, kortom een heuse waterhindernis.

Zondag rond 9.30 uur was de eerste start en toen bleek gelijk dat het goed was dat zaterdagmiddag de hindernissen goed verkend waren. De route door de 6 poorten die per hindernis genomen moesten worden waren bij een aantal hindernissen niet eenvoudig, maar omdat het om een onderlinge wedstrijd ging mocht er vooraf nog wel even “rondgekeken” worden om het geheugen wat op te frissen.

blesruiters 1

Na verloop van de wedstrijd werd het gezellig druk, de 22 deelnemers probeerden er  het beste van te maken en dat lukte in de meeste gevallen ook,  in een enkel geval ging het echter mis en sneuvelde een hek of gedeelte van de hindernis, dit was meestal het gevolg van het wijzigen door de menner van de vooraf geplande route.

Paarden, pony’s, enkel- en tweespannen, het was een prachtig schouwspel waarbij natuurlijk de tweespannen het spectaculairst waren ook omdat ze behoorlijk aan elkaar gewaagd waren en er dus een sportieve strijd ontstond wie het snelst de hindernissen nam.

Was het zaterdag nog koud, zeker vanwege de stevige wind, zondag was het uitstekend menweer en was het goed toeven in de Stompwijkse polder.

Met dezelfde vereende krachten als bij het opbouwen werd alles weer afgebroken en opgeruimd, alleen de plaats van de waterhindernis was nog een zichtbaar teken van de goed geslaagde mendag. Met het nemen van een kleiné

“versnapering” bij de cateringwagen werd er nog even nagepraat.

Rest nog dank aan Piet en Martin Turkenburg voor het gebruik van het land dat hopelijk jaarlijks op de kalender kan worden gezet.

Voor meer foto’s en de volledige uitslag kijk op www.blesruiters.nl  

Ab Spaan