CDA blij met steun wegenproject Stompwijk

verkeer stompwijkseweg

CDA blij met steun wegenproject Stompwijk 

Woensdag 17 juni heeft de commissie Openbaar Gebied Leidschendam-Voorburg ingestemd met het wegenplan voor Stompwijk. In dit plan worden de Stompwijkseweg en de Dr. Van Noortstraat gereconstrueerd en wordt er een nieuwe verbindingsweg rondom de dorpskern aangelegd. Het realiseren van deze verbindingsweg telt twee fasen: de eerste fase tot aan de Huyssitterweg en de tweede fase vandaar naar de Tuinbouwweg. De CDA-fractie heeft al jaren gepleit om beide fasen van de verbindingsweg aan te leggen. De extra kosten van de tweede fase zijn beperkt en er ontstaan meer kansen voor de herontwikkeling van de Meeslouwerpolder. Deze polder is nu nog kassengebied, maar de winstgevendheid van die kassen staat op de tocht. Voor de toekomst dienen daarom kansen voor andere bedrijven te worden gecreëerd. Bedrijven die langs de Stompwijkseweg zijn gevestigd zouden zo de mogelijkheid krijgen om zich in de Meeslouwerpolder te vestigen. Dat heeft weer het voordeel dat zwaar verkeer weg kan blijven van de Stompwijkseweg.