Ruiters, menners en 2 bijzondere amazones op SGW Vlietland

Ruiters, menners en 2 bijzondere amazones op SGW Vlietland

Komende zaterdag en zondag, 27 en 28 juni staat de 12e editie van SGW Vlietland op het programma. Een team enthousiaste vrijwilligers, waaronder veel Blesruiters, zijn sinds maandag neergestreken in het schitterende recreatiegebied Vlietland om de ‘samengestelde wedstrijden’ voor ruiters en menners voor te bereiden.

Dit weekend crossen niet alleen zo’n 450 ruiters op Vlietland, er komen ook ruim 50 mencombinaties in actie. Op zondag rijden de menners hun marathon met 6 hindernissen, waarvan de laatste hindernis, die bij het water, altijd het meeste kijkspektakel biedt.

Op het hoofdterrein staan ook dit jaar weer diverse paardenwinkeltjes en standjes waar sieraden van o.a. paardenhaar te koop zijn. Natuurlijk is ook de catering goed verzorgd en is Fotografie Carmen aanwezig die alle deelnemers op de foto zet.

Twee bijzondere amazones

Stompwijkse paardendagen

Een amazone die speciale aandacht verdient, is de 16-jarige Nina de Haas. Deze oud-Stompwijkse wil zich met haar pony Matcho kwalificeren voor de Europese Kampioenschappen Eventing voor ponyruiter die van 5 t/m 9 augustus plaatsvinden in het Zweedse Malmö. Het is nog maar een paar jaar geleden dat ze met haar Shetland-pony Muis meedeed aan de Stompwijkse Ponyrennen. Vorig jaar kon u haar al in actie zien tijdens de demonstratie op de Stompwijkse Paardendagen. Nu is zij één van de kanshebbers om geselecteerd te worden voor het nationale ponyeventingteam. Ze komt op zaterdag in actie in de klasse Z. De wedstrijd op Vlietland is de laatste observatiewedstrijd waar zij vormbehoud moet laten zien.

In het strodorp is dit jaar ook een andere, bijzondere amazone te vinden: ‘Yvonne de Amazone’.

Yvonne de Amazone

Tekenaar Ben Westervoorde is op zondag aanwezig om het eerste stripboek van Yvonne de Amazone te presenteren. Het is een strip over een meisje dat met haar paard kan praten en andersom, vooral bekend bij meiden van 10 tot 16 jaar die graag paardenstrips lezen in meidenbladen zoals de Tina. Dit is dé kans om een gesigneerd exemplaar te bemachtigen.

Meer informatie en het programma zijn te vinden op: www.eventingzuidholland.nl.